Robert Louis Stevenson - L'etrange cas du Dr Jekyll et de Mr Hy

Schrijver:
Titel: L'etrange cas du Dr Jekyll et de Mr Hyde/Strange case of Dr Jekyll...
ISBN: 9782253047636
Uitgever: Le Livre de poche
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 31,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'L'étrange cas du Dr Jekyll et de Mr Hyde' (of 'Strange case of Dr Jekyll and Mr Hyde' in het Engels) is een klassieke novelle geschreven door Robert Louis Stevenson. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1886 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekende werken in de literatuur.

Het verhaal speelt zich af in het Victoriaanse Londen en volgt de hoofdpersoon, Dr. Henry Jekyll, een gerespecteerde arts en wetenschapper. Dr. Jekyll is geobsedeerd door het idee van de dualiteit van de menselijke natuur en gelooft dat iedereen zowel goede als slechte neigingen heeft. Hij besluit een experiment uit te voeren om deze dualiteit te scheiden en de slechte kant van zijn persoonlijkheid te bevrijden.

Dr. Jekyll ontwikkelt een mysterieus elixer dat hem in staat stelt te transformeren in een compleet andere persoon, genaamd Edward Hyde. Hyde is klein, misvormd en heeft een kwaadaardige uitstraling. Terwijl Jekyll geniet van de vrijheid en het loslaten van zijn verborgen verlangens als Hyde, begint hij zich steeds meer bewust te worden van de gevaarlijke aard van zijn alter ego.

Na verloop van tijd wordt Hyde steeds gewelddadiger en begint hij misdaden te plegen, waaronder moord. Dr. Jekyll realiseert zich dat hij de controle over Hyde begint te verliezen en dat zijn experiment een monster heeft gecreëerd dat niet meer te stoppen is. Hij probeert tevergeefs te stoppen met het nemen van het elixer, maar ontdekt dat hij niet langer de macht heeft om zijn transformatie onder controle te houden.

Het verhaal neemt een duistere wending wanneer Hyde wordt beschuldigd van moord en de politie begint te jagen op de mysterieuze figuur. Dr. Jekyll wordt steeds wanhopiger en probeert verschillende manieren te vinden om zichzelf te redden van de ondergang. Uiteindelijk realiseert hij zich dat hij niet kan ontsnappen aan de gevolgen van zijn experiment en dat hij zal moeten boeten voor zijn daden.

'L'étrange cas du Dr Jekyll et de Mr Hyde' is een meeslepend verhaal dat de duistere kant van de menselijke natuur onderzoekt en de gevolgen van het loslaten van onze verborgen verlangens. Het boek is een klassieker geworden vanwege de diepgaande thema's die het behandelt, zoals de dualiteit van de menselijke natuur, de strijd tussen goed en kwaad en de grenzen van wetenschap en ethiek.

Het boek is een spannende en meeslepende leeservaring die de lezer aan het denken zet over de aard van de mensheid en de gevolgen van onze acties. Het is een tijdloos verhaal dat nog steeds relevant is in de moderne samenleving en een blijvende indruk achterlaat op de lezer.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Robert Louis Stevenson - L'etrange cas du Dr Jekyll et de Mr Hyde/Strange case of Dr Jekyll...