Lionel Shriver - We Moeten Het Even Over Kevin Hebben

Schrijver:
Titel: We Moeten Het Even Over Kevin Hebben
ISBN: 9789025426019
Uitgever: Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'We Moeten Het Even Over Kevin Hebben' is een psychologische roman geschreven door Lionel Shriver. Het verhaal draait om het leven van Eva Khatchadourian, een vrouw die worstelt met de gevolgen van een verschrikkelijke gebeurtenis: haar zoon Kevin heeft een gruwelijke misdaad gepleegd.

Het boek is opgebouwd als een reeks brieven die Eva schrijft aan haar man, Franklin. In deze brieven probeert ze haar gedachten en gevoelens te ordenen en te begrijpen wat er is gebeurd. Ze blikt terug op Kevin's jeugd en probeert te achterhalen of er iets was dat ze anders had kunnen doen om zijn daden te voorkomen.

Eva beschrijft Kevin als een moeilijk kind vanaf het moment dat hij geboren werd. Ze voelde nooit een sterke band met hem en worstelde met haar rol als moeder. Kevin was manipulatief en toonde weinig empathie, waardoor hij vaak in conflict kwam met zijn ouders en medeleerlingen. Eva voelde zich machteloos en gefrustreerd, maar probeerde toch haar best te doen om een goede moeder te zijn.

Naarmate Kevin ouder wordt, worden zijn gedrag en houding steeds verontrustender. Hij lijkt een obsessie te hebben met geweld en vertoont tekenen van psychopathie. Eva probeert hulp te zoeken, maar wordt vaak niet serieus genomen door professionals. Ze voelt zich geïsoleerd en alleen in haar worsteling met Kevin.

Uiteindelijk escaleert de situatie wanneer Kevin een bloedbad aanricht op zijn school, waarbij meerdere mensen om het leven komen. Eva wordt geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van Kevin's daden en wordt geconfronteerd met de vraag of ze als moeder verantwoordelijk is voor zijn acties.

'We Moeten Het Even Over Kevin Hebben' is een aangrijpend en indringend boek dat de complexiteit van ouderschap en de impact van opvoeding op het gedrag van een kind onderzoekt. Het stelt vragen over nature versus nurture en de grenzen van verantwoordelijkheid. Lionel Shriver schrijft op een meeslepende manier en weet de lezer te raken met haar scherpe observaties en emotionele beschrijvingen.

Het boek is niet alleen een psychologische thriller, maar ook een diepgaande karakterstudie van Eva en Kevin. Het onderzoekt thema's als schuld, spijt en de zoektocht naar identiteit. Het dwingt de lezer om na te denken over de complexiteit van menselijke relaties en de impact van onze keuzes op anderen.

'We Moeten Het Even Over Kevin Hebben' is een bekroonde roman die veel lof heeft ontvangen voor zijn krachtige verhaal en de manier waarop het taboe-onderwerpen zoals geweld en psychopathie aanpakt. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten en dat je aan het denken zet over de donkere kanten van het menselijk bestaan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lionel Shriver - We Moeten Het Even Over Kevin Hebben