Ngapo Ngawang Jigmei - Tibet

Schrijver:
Titel: Tibet
ISBN: 9789060971406
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 12,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Tibet is altijd al beschouwd als een mysterieus en ondoordringbaar land, maar na zijn annexatie door de Chinese Volksrepubliek in 1959 werd het een nog meer gesloten en ‘verboden’ gebied dan ooit tevoren. Indien dit het eerste boek is dat een totaalbeeld geeft van Tibet met inbegrip van ook de meest ontoegankelijke gebieden, dan is dit te danken aan het feit dat het meeste werk verricht is door Tibetanen en Chinezen zelf. Het doel en naar ons inzicht tevens het resultaat van dit boek is het geven van een zo compleet mogelijke indruk van dit nog zo onbekende en buitengewone land.
De komst van de Chinezen heeft onvermijdelijk veranderingen met zich mee gebracht. Aan de traditioneel theocratische structuur met zijn volgens velen sterk feodale inslag werd rigoureus een einde gemaakt. De Culturele Revolutie heeft ook in Tibet ontreddering, leed en veel schade aan de cultuurschatten veroorzaakt, terwijl de culturele erfenis slechts door mondelinge overlevering gewaarborgd lijkt. Door zijn geïsoleerde en van de buitenwereld afgesloten positie heeft Tibet vanzelfsprekend de nieuwsgierigheid van de rest van de wereld gewekt en is vaak het onderwerp geweest van de meest wilde spekulaties.
Het uiterst kostbare fotografische werk werd verzorgd door zes teams, die elk samengesteld waren uit twee fotografen, twee begeleiders en een Tibetaanse gids. Na acht maanden werk onder extreme omstandigheden werd dit in december 1980 voltooid.
Om de meest afgelegen stammen, die nog leven van de jacht met pijl en boog, te bereiken en te fotograferen moesten vijfentwintig dagen te voet afgelegd worden over onvoorstelbaar moeilijk begaanbaar terrein. Deze opnamen zijn dan ook de eerste die ooit van deze mensen, die bijna letterlijk op de rand van de wereld leven, gemaakt zijn. Een andere primeur was de fotografische vastlegging van een ‘hemelse begrafenis’, die voor het eerst door buitenlanders, waaronder ook de Chinezen kon worden bijgewoond doordat de Tibetaanse gidsen de teams in staat hadden gesteld de plaats en het tijdstip van de voltrekking van dit unieke en geheime ritueel te ontdekken.
De tekst werd geschreven door vier Tibetaanse auteurs, één Chinese journalist en last but not least door de Nederlandse specialist Drs. Hans van Hartevelt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ngapo Ngawang Jigmei - Tibet Ngapo Ngawang Jigmei - Tibet