Heulendonk, Guido van - Paarden zijn ook varkens

Schrijver:
Titel: Paarden zijn ook varkens
ISBN: 9789029520621
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers - Amsterdam
Bijzonderheden: 1995, 175 pp paperback (in uitstekende staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 3,70 (binnen Nederland)
Meer info:
Guido van Heulendonk - Paarden zijn ook varkens
(De Arbeiderspers)
ISBN 9029520620
uitgave uit 1995
175 pp paperback
(in uitstekende staat!)
Staat van het boek: 8.5

Augustus 1993: de veertigjarige Eduard Bottelaer, een tweederangs acteur, is op weg naar de stationsrestauratie in Gent, waar hij een afspraak heeft met Helena, een jonge kunstenares op wie hij sinds kort verliefd is. Bottelaer hoopt dat zij hem gaat vertellen dat de liefde wederzijds is, maar komt bedrogen uit. Helena laat weten dat ze met een ander vriendje (Boris)
drie weken naar New York gaat en vraagt Bottelaer om tijdens haar afwezigheid voorwerpen te verzamelen: ‘Objecten uit de stad-zonder-Helena’ die haar afwezigheid tastbaar zullen maken. Boris zal ondertussen in New York hetzelfde doen. Na terugkomst in Gent wil ze van beide verzamelingen een kunstwerk maken, een installatie ‘Gent - New York, 20ste eeuw, een globalisering’.
Na haar vertrek werpt Bottelaer zich vol overgave op de hem opgedragen taak. Voor en na de toneelrepetities - hij bereidt onder regie van Novotkin een rol in een modern toneelstuk van de schrijver Zaalberg voor - doorkruist hij Gent en omgeving, op zoek naar geschikte voorwerpen. Steeds vaker zoekt hij op plekken waar misdrijven hebben plaatsgevonden. Zo ontstaat een verzameling die het resultaat is van veel wikken en wegen. Tijdens zijn speurtochten denkt Bottelaer veel na over het verleden en mijmert hij ook over Helena. In zijn dagdromen vergezelt hij haar in de Amerikaanse metropool.
Ondertussen bindt hij thuis de strijd aan met de duiven die op het dak van zijn huis een irritant lawaai veroorzaken. Een poging om een ‘afweerinstallatie’ te plaatsen mislukt, Bottelaer komt ongelukkig ten val en moet door de brandweer uit de dakgoot worden bevrijd. Na drie weken krijgt hij een brief van Helena: zij heeft besloten nog wat langer in New York te blijven. Het verzamelproject heeft zij afgeblazen. Alle inspanningen van Bottelaer zijn dus tevergeefs geweest. Bovendien dringt nu tot hem door dat Helena niet van hem houdt.
Van de verzamelde voorwerpen maakt Bottelaer dan zelf maar een kunstwerk: hij pakt ze in, plaatst vervolgens op het pakket een kanariekooi en plakt het geheel op een plank. 's Nachts laat hij deze installatie, die hij S.S. Novotkin doopt en waaraan hij nog een ballon, drie briefjes van duizend en twee briefjes van honderd frank vastmaakt, te water. De volgende ochtend wacht hij voor het station op Novotkin om samen met hem naar een congres in Amsterdam te gaan. Plots herinnert hij zich dat de toiletjuffrouw op het station nog geld van hem te goed heeft, van een toiletbezoek tijdens de afspraak met Helena. Hij rent naar haar toe, blijkt niet voldoende kleingeld bij zich te hebben en belandt uiteindelijk aan de rand van het perron, waar hij een muntstuk van 5 frank op de rails wil leggen om er door een passerende trein een stuk van 10 frank van te laten maken. Hij ziet een blikje cola liggen: ‘Er kropen wespen overheen: grote zwartberingde insekten die cola lekker vonden, en een steek hadden waarvan een paard dood kon vallen.’ Dan stolt het beeld.

Prijs €4,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

particulier

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heulendonk, Guido van - Paarden zijn ook varkens Heulendonk, Guido van - Paarden zijn ook varkens Heulendonk, Guido van - Paarden zijn ook varkens

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.