Roodkapje

Schrijver:
Titel: Roodkapje
ISBN: 9789035900035
Uitgever: Unieboek / Het Spectrum
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Roodkapje is een bekend sprookje dat al eeuwenlang wordt verteld en is vastgelegd in verschillende versies. Het verhaal begint met een jong meisje genaamd Roodkapje, vanwege het rode kapje dat ze altijd draagt. Op een dag vraagt haar moeder haar om een mand met eten naar haar zieke grootmoeder te brengen, die aan de andere kant van het bos woont.

Roodkapje gaat op weg en belooft haar moeder dat ze rechtstreeks naar haar grootmoeder zal gaan. Maar onderweg komt ze een wolf tegen, die haar vraagt waar ze naartoe gaat. Roodkapje, die naïef en onschuldig is, vertelt de wolf over haar bestemming. De wolf, die slechte bedoelingen heeft, bedenkt een plan om Roodkapje en haar grootmoeder te misleiden.

De wolf gaat snel naar het huis van de grootmoeder en doet zich voor als Roodkapje. Hij klopt aan en de grootmoeder, die slechtziend is, denkt dat het haar kleindochter is en laat de wolf binnen. Zodra de wolf binnen is, verslindt hij de grootmoeder en verstopt zich in haar bed.

Even later komt Roodkapje aan bij het huis van haar grootmoeder. Ze merkt meteen dat er iets niet klopt, maar is te onervaren om te begrijpen wat er aan de hand is. Ze gaat naar binnen en ziet de wolf in het bed van haar grootmoeder liggen. De wolf probeert Roodkapje te misleiden door haar te vragen om dichterbij te komen, maar Roodkapje voelt dat er iets niet klopt en blijft op haar hoede.

Op dat moment komt er een jager langs het huis van de grootmoeder. Hij hoort de wolf en gaat naar binnen om te kijken wat er aan de hand is. Hij ziet Roodkapje en de wolf en begrijpt meteen wat er is gebeurd. Hij bevrijdt Roodkapje en haar grootmoeder uit de buik van de wolf en ze zijn allemaal opgelucht dat ze aan de wolf zijn ontsnapt.

Het verhaal van Roodkapje is een klassiek sprookje dat vaak wordt verteld om kinderen te leren voorzichtig te zijn en niet met vreemden te praten. Het benadrukt het belang van gehoorzaamheid en het volgen van instructies, evenals het vertrouwen op je intuïtie en het herkennen van gevaarlijke situaties.

Hoewel er verschillende versies van het verhaal zijn, blijft de kern hetzelfde: een jong meisje dat door het bos loopt en wordt misleid door een wolf. Het verhaal heeft een tijdloze aantrekkingskracht en blijft generaties lang geliefd bij jong en oud. Het is een herinnering aan de kracht van waakzaamheid en de gevaren die kunnen ontstaan ​​wanneer men onvoorzichtig is.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Roodkapje