Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP

Schrijver:
Titel: FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP
ISBN: 9789026304477
Taal: Nederlands
Uitgever: AmboBoeken Baarn z.j., vijfde druk
Bijzonderheden: Softcover, paperback. Garenloos/ gelijmd. Tekst met afbeeldingen en foto's (zw/w). Pg's. 224. Conditie: zeer goed, best; (bijna) als nieuw (wel met geschreven naam voorin)
Prijs: € 14,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Iets uit/ over dit boek.
'Hoewel het niet onmiddellijk verband houdt met de huidige 'milieu-krisis' en 'milieu-kritiek', is dit boek daarmee wel degelijk bezig. Het probeert de kultuurhistorische voorwaarden aan te wijzen vasn het proces waarin de westerse beschaving na de industriële revolutie de ruimte waarin ze zich heeft ontplooid meer en meer onherbergzaam heeft gemaakt. Dit gebeurde ondanks - of wellicht juist door - de totale rationalisering van het bestaan en een totale vermenselijking van de ruimte.
De leidende vooronderstelling van dit betoog is, dat de 'geest' van een kultuur zich bij uitstek manifesteert in de ervaring en inrichting van de ruimte die zij bewoont. Aldus blijkt onze westerse verhouding tot de ruimte sinds de middeleeuwen grondig te zijn veranderd. De besloten kristelijke ruimte heeft zich ontsloten voor de verkenning van de landschappen van de aarde. In deze ontwikkeling is de westerse mens van pelgrim gods tot toerist van de wereld geworden. Dit weerspiegelt zich in de geschiedenis van de landschapsschilder-kunst.
Deze geleidelijke opening van de traditionele europese ruimte tot wereldruimte betekent tevens een breuk met de traditionele struktuur van de menselijke struktuur in het algemeen. Door de rationalisering van het leven wordt de ruimte geontmythologiseerd en komt nu vrij als loutere uitgestrektheid voor het empirisch onderzoek van de wetenschappen.
Tegen de achtergrond van dit brede proces - dat van de rationalisering van de westerse maatschappij, weer-
spiegeld in haar verhouding tot de ruimte - probeert dit boek zulke verschijnselen te interpreteren als:
de verhouding stad-platteland, het wonen, de reis en het toerisme, de prehistorie en het volksgeloof.
Tenslotte vindt het in de beleving van de middag de strekking van de betekenis die het landschap voopr de moderne mens heeft, en die een religieuse dimensie blijkt te hebben'.
Verder lezen

BOOKS TO DESIRE uit Zaltbommel

particulier

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP Lemaire, Ton (prof.dr.) - FILOSOFIE VAN HET LANDSCHAP

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS TO DESIRE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS TO DESIRE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS TO DESIRE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS TO DESIRE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS TO DESIRE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.