Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Gerben Heitink - Biografie v an de dominee

Schrijver:
Titel: Biografie v an de dominee
ISBN: 9789025952693
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have,2001
Bijzonderheden: Zeer nette paperback met flappen ,303 pag.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Waarom hebben de dominees het vandaag zo~ moeilijk? Bijna wekelijks zijn er via de media wel signalen te horen dat het niet goed gaat met de dominee. Sommigen tillen zwaar aan hun ambt, anderen klagen over de hoge werkdruk. Fr zijn er die het ambt verlaten en kiezen, voor een baan in het bedrijfsleven. Er verschijnen onderzoeken over disfunctioneren en burnout onder predikanten.

Het moderne predikantschap, als een binnenkerkelijk beroep met verschillende functies, is volgens somige een negentiende-eeuws verschijnsel dat zijn langste tijd gehad lijkt. te hebben. Dat, alles geeft de dominee ten onrechte een nogal tobberig imago, terwijl tegelijk zoveel van hem wordt verwacht.,

Maar waarom heeft de dominee binnen de protestantse kerken zo'n centrale plaats, terwijl de reformatie koos voor de mondigheid van de gemeente en brak met, het gewijde priesterschap. Hoe valt het te verklaren dat ons land een land van domineeskerken is?

Deze biografie van de dominee schetst het begin, de historische ontwikkeling en de toekomst van de dominee in Nederland en geeft daarmee en belangrijk inzicht in de situatie van de predikant vandaag. De auteur hoopt dat, wanneer men de problemen tegen de achtergrond van de historische en maatschappelijke ontwikkelingen beziet, er met meer moed geprobeerd zal worden voor onze tijd een nieuw beroepsprof ]el te formuleren.
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gerben Heitink - Biografie v an de dominee