Guy de Maupassant - Horla, Le - 1 -

Schrijver:
Titel: Horla, Le - 1 -
ISBN: 9782277300014
Uitgever: 84 Editions
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Le Horla' is een bekende novelle geschreven door de Franse auteur Guy de Maupassant. Het verhaal is voor het eerst gepubliceerd in 1887 en wordt beschouwd als een van de meest angstaanjagende en psychologisch verontrustende werken van de auteur.

Het verhaal volgt de protagonist, een naamloze verteller, die langzaam maar zeker geobsedeerd raakt door de aanwezigheid van een onzichtbare entiteit genaamd 'Le Horla'. De verteller begint te geloven dat deze entiteit zijn gedachten en handelingen beïnvloedt, en hij wordt steeds paranoïde en angstig. Hij begint te twijfelen aan zijn eigen geestelijke gezondheid en wordt geobsedeerd door de aanwezigheid van 'Le Horla' in zijn leven.

De verteller beschrijft in detail zijn ervaringen met 'Le Horla' en hoe deze entiteit zijn dagelijkse leven beïnvloedt. Hij vertelt over vreemde gebeurtenissen, zoals objecten die plotseling bewegen, onverklaarbare geluiden en een gevoel van constante dreiging. De verteller probeert verschillende manieren te vinden om zichzelf te beschermen tegen 'Le Horla', maar slaagt er niet in om van de angst af te komen.

Naarmate het verhaal vordert, wordt de verteller steeds meer geïsoleerd en verliest hij zijn greep op de realiteit. Hij begint te geloven dat 'Le Horla' zijn gedachten en handelingen volledig controleert en dat hij machteloos is tegenover deze onzichtbare kracht. De verteller wordt steeds wanhopiger en zijn geestelijke gezondheid verslechtert snel.

'Le Horla' is een verhaal dat de thema's van waanzin, paranoia en de grenzen van de menselijke geest verkent. Het roept vragen op over de aard van de werkelijkheid en de dunne scheidslijn tussen fantasie en realiteit. Het verhaal is geschreven in de vorm van dagboekfragmenten, waardoor de lezer een intiem kijkje krijgt in de gedachten en emoties van de verteller.

Guy de Maupassant staat bekend om zijn realistische en psychologisch diepgaande verhalen, en 'Le Horla' is geen uitzondering. Het boek is een meesterwerk van suspense en horror, en het heeft invloed gehad op vele andere auteurs in het genre. Het is een verhaal dat de lezer op het puntje van zijn stoel houdt en hem meesleept in de duistere en verontrustende wereld van de verteller.

Kortom, 'Le Horla' is een angstaanjagende en psychologisch verontrustende novelle geschreven door Guy de Maupassant. Het verhaal volgt de neergang van een naamloze verteller die geobsedeerd raakt door de aanwezigheid van een onzichtbare entiteit genaamd 'Le Horla'. Het is een meeslepend verhaal dat de lezer meeneemt in de duistere en verontrustende wereld van de verteller en vragen oproept over de aard van de werkelijkheid en de grenzen van de menselijke geest.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.