Roddy Doyle - Paddy clarke ha ha ha

Schrijver:
Titel: Paddy clarke ha ha ha
ISBN: 9789038820316
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Paddy Clarke Ha Ha Ha' is een roman geschreven door Roddy Doyle. Het boek speelt zich af in de jaren 1960 in Barrytown, een buitenwijk van Dublin, Ierland. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Paddy Clarke, een tienjarige jongen die opgroeit in een arbeidersgezin.

Het boek volgt Paddy terwijl hij de wereld om hem heen ontdekt en zijn eigen identiteit vormt. Hij is een nieuwsgierige en levendige jongen, vol energie en verbeelding. Samen met zijn vrienden verkent hij de buurt, speelt hij voetbal en beleeft hij allerlei avonturen. Ze hebben hun eigen geheime club en bedenken grappen en streken om elkaar en de volwassenen voor de gek te houden.

Maar achter de vrolijke façade van Paddy's leven schuilt een donkerdere realiteit. Zijn ouders hebben vaak ruzie en hun huwelijk begint scheuren te vertonen. Paddy probeert te begrijpen wat er aan de hand is, maar hij is te jong om de complexiteit van volwassen relaties te doorgronden. Hij voelt zich machteloos en verward, en zoekt troost en afleiding in zijn vriendschappen en fantasieën.

Doyle weet op meesterlijke wijze de gedachten en emoties van een tienjarige jongen weer te geven. Hij gebruikt een levendige en authentieke taal, vol met de typische Ierse spreektaal en humor. De dialogen tussen Paddy en zijn vrienden zijn levendig en vol levensechte interacties.

Het boek behandelt thema's als opgroeien, familie, vriendschap en de complexiteit van menselijke relaties. Het laat zien hoe een kind de wereld om zich heen ervaart en hoe hij probeert om te gaan met de veranderingen en uitdagingen in zijn leven. Het boek is zowel hartverwarmend als hartverscheurend, en biedt een diepgaand inzicht in de menselijke natuur.

'Paddy Clarke Ha Ha Ha' werd gepubliceerd in 1993 en won datzelfde jaar de Booker Prize, een prestigieuze literaire prijs. Het boek wordt geprezen om zijn levendige personages, meeslepende verhaallijn en de gevoelige manier waarop het de complexiteit van het menselijk bestaan ​​onderzoekt.

Kortom, 'Paddy Clarke Ha Ha Ha' is een ontroerende en meeslepende roman die de lezer meeneemt op een reis door de ogen van een tienjarige jongen. Het is een boek dat zowel jongere als oudere lezers zal aanspreken, en dat een blijvende indruk achterlaat.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roddy Doyle - Paddy clarke ha ha ha