Komarkova - Leven van de geef

Schrijver:
Titel: Leven van de geef
ISBN: 9789024294268
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Leven van de geef is een indrukwekkend document uit de geschiedenis van kerk en volk in Tsjechië. De landen en de kerken van achter het voormalige IJzeren Gordijn proberen hun verleden te verwerken: Wie is verantwoordelijk? Hoe komen mensen ertoe om een keuze tegen het leven te maken? Is vooruitgang in economische zin werkelijk vooruitgang? Deze en andere vragen stelt de theologe en filosofe Komárková in een zevental essays over humaniteit en mensenrechten. Het boek opent met haar aangrijpende dagboekaantekeningen uit de nazigevangenis van Wroclaw.

Het leven en denken van Bozena Komárková (1903-1997) werden op beslissende wijze gestempeld door haar ervaringen in de Tweede Wereldoorlog, die zij voor een deel doorbracht in nazi-gevangenissen. Zij wijdde zich vanaf dat moment aan vragen van humaniteit, opoffering, vrijheid en mensenrechten - voor het communisti sche regime voldoende reden om haar een normale loopbaan onmogelijk te maken. Komárková behoort tot de belangrijkste denkers binnen de Tsjechische Evangelische Kerk der Boheemse Broeders; zij had een belangrijke stem binnen Charta 77.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Komarkova - Leven van de geef