DE GELAARSDE KAT

Schrijver:
Titel: DE GELAARSDE KAT
ISBN: 9789041228451
Uitgever: Hemma
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,25
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De Gelaarsde Kat' is een bekend sprookje dat oorspronkelijk werd geschreven door Charles Perrault en later werd aangepast door de gebroeders Grimm. Het verhaal draait om een slimme en sluwe kat die zijn meester, een arme molenaarszoon, helpt om zijn leven te verbeteren.

Het verhaal begint met de dood van de vader van de molenaarszoon, die zijn drie zonen zijn erfenis nalaat. De oudste zoon krijgt de molen, de middelste zoon krijgt de ezel en de jongste zoon erft alleen een kat. De jongste zoon is teleurgesteld, maar de kat verzekert hem dat hij hem zal helpen zijn fortuin te maken.

De kat vraagt om een paar laarzen en een zak. Hij trekt de laarzen aan en vult de zak met konijnen die hij vangt. Vervolgens gaat hij naar het kasteel van de koning en vertelt hem dat zijn meester, de molenaarszoon, een geweldige jager is die konijnen kan vangen met zijn kat. De kat vraagt de koning om zijn meester uit te nodigen voor een jacht.

De koning, nieuwsgierig geworden, stemt toe en de molenaarszoon wordt uitgenodigd voor de jacht. De kat instrueert zijn meester om zich uit te kleden en in de rivier te springen wanneer hij een teken geeft. Terwijl de molenaarszoon in het water is, brengt de kat de koning naar de plek en zegt dat zijn meester is aangevallen door dieven die zijn kleren hebben gestolen. De koning geeft de molenaarszoon nieuwe kleren en nodigt hem uit om in het kasteel te verblijven.

De kat gaat vervolgens naar een nabijgelegen kasteel dat wordt bewoond door een boze tovenaar. Hij overtuigt de tovenaar ervan dat de molenaarszoon een machtige tovenaar is en dat hij hem moet ontmoeten. De tovenaar, bang voor zijn eigen veiligheid, stemt toe en de kat brengt hem naar het kasteel van de koning.

Ondertussen heeft de kat ervoor gezorgd dat zijn meester er goed uitziet en zich gedraagt als een edelman. Hij vertelt de koning dat zijn meester een markies is en dat hij een groot fortuin heeft. De koning is onder de indruk en geeft zijn dochter, de prinses, als bruid aan de molenaarszoon.

Uiteindelijk onthult de kat aan de koning dat zijn meester eigenlijk een eenvoudige molenaarszoon is, maar dat hij hem heeft geholpen om zijn fortuin te maken. De koning is dankbaar en beloont de kat met een titel en een groot landgoed.

'De Gelaarsde Kat' is een klassiek sprookje dat draait om thema's als slimheid, listigheid en het overwinnen van tegenslagen. Het verhaal laat zien dat zelfs de meest onwaarschijnlijke helden succes kunnen behalen met de juiste hulp en strategie. Het is een tijdloos verhaal dat jong en oud blijft boeien.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.