Frederik van Eeden - 3 Kleine johannes

Schrijver:
Titel: 3 Kleine johannes
ISBN: 9789022306376
Uitgever: Maria van Eeden
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek '3 Kleine Johannes' is een roman geschreven door Frederik van Eeden. Het verhaal volgt het leven van Johannes, een jonge jongen die opgroeit in een klein dorpje. Het boek is verdeeld in drie delen, elk met een andere fase in het leven van Johannes.

In het eerste deel, genaamd 'De kleine Johannes', is Johannes een nieuwsgierige en dromerige jongen. Hij voelt zich niet begrepen door de volwassenen om hem heen en verlangt naar avontuur en betekenis in zijn leven. Op een dag ontmoet hij een elfje genaamd Windekind, die hem meeneemt naar een magische wereld waar hij leert over de natuur, de liefde en de betekenis van het leven.

In het tweede deel, 'De kleine Johannes en de grote wereld', is Johannes een tiener geworden. Hij verlaat zijn dorp en gaat naar de stad om te studeren. Hier wordt hij geconfronteerd met de harde realiteit van het leven en de hypocrisie van de samenleving. Hij raakt teleurgesteld en verbitterd, en verliest zijn geloof in de goedheid van de mensheid. Hij wordt verleid door materiële rijkdom en macht, maar realiseert zich al snel dat dit hem niet gelukkig maakt.

In het derde deel, 'De kleine Johannes en de grote wereld', is Johannes een volwassen man geworden. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en vindt rust en voldoening in de eenvoudige dingen van het leven. Hij herontdekt zijn liefde voor de natuur en begint te begrijpen dat geluk niet afhankelijk is van materiële bezittingen, maar van innerlijke vrede en harmonie.

'3 Kleine Johannes' is een filosofische roman die de zoektocht naar betekenis en geluk in het leven verkent. Het boek behandelt thema's als de natuur, spiritualiteit, de zoektocht naar identiteit en de strijd tussen goed en kwaad. Het is een coming-of-age verhaal dat de lezer meeneemt op een reis van onschuld naar volwassenheid, en uiteindelijk naar wijsheid.

Frederik van Eeden schrijft met een poëtische en beeldende stijl, waardoor de lezer wordt meegesleept in de magische en filosofische wereld van Johannes. Het boek is een mix van realisme en symbolisme, en biedt diepgaande inzichten in de menselijke natuur en de betekenis van het leven.

'3 Kleine Johannes' is een tijdloos meesterwerk dat nog steeds relevant is in de moderne samenleving. Het herinnert ons eraan dat ware voldoening niet te vinden is in materiële bezittingen, maar in de eenvoudige schoonheid van het leven zelf. Het boek nodigt de lezer uit om na te denken over zijn eigen zoektocht naar betekenis en geluk, en om de waarde van de natuur en de innerlijke wereld te waarderen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.