Jac Vroemen - Ode Aan De Olifant

Schrijver:
Titel: Ode Aan De Olifant
ISBN: 9789077408254
Uitgever: A3 Boeken
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Bovenkant formulier
Bovenkant formulier

Bovenkant formulier


Bovenkant formulier


Bovenkant formulier

Met dit boek richt Vroemen zich op iedereen die zich aangetrokken voelt tot dat vrije vertellen. Zijn aanpak is gegroeid uit regelmatig optreden en cursus geven. Voor hemzelf ligt de kiem van het vertellen in Zuid-Limburg, waar hij als kind aan de keukentafel genoot van de verhalen van de grote mensen, zijn moeder, oudere zussen en broers. Zijn vertellersloopbaan begon al met de studie sociologie, afgerond met culturele antropologie. Hij leerde culturen zien als ‘grote verhalen’ van mensen over wie ze zijn. Verhalen met daarin de samenhang van hun geschiedenis, levensomstandigheden, leefstijl en geloof. Hier groeide bij hem de visie dat eigenlijk alles waarover mensen communiceren, tot en met wetenschap, een verhaal is, en dat we in een vertelde wereld leven.
Na zijn studie werd hij redacteur bij het weekblad De Nieuwe Linie, waar hij schreef over de snelle cultuurveranderingen in die tijd - de jaren ’60 en ’70 - en over de achtergronden van gebeurtenissen. Eenmaal docent aan de Utrechtse School voor de Journalistiek verschoof zijn aandacht van vertellen op papier naar mondelinge overdracht. Na ruim tien jaar lesgeven werkte hij als freelance communicatietrainer voor grote bedrijven en organisaties. Daarnaast ontwikkelde hij zich in kunstzinnige expressievormen, zoals het schrijven van haiku’s, korte gedichten en haibuns (kort haikuproza), en het beoefenen van tai chi. Hij treedt regelmatig op als verteller en geeft les in vertellen als expressievorm.

In ‘Ode aan de olifant’ zijn etsen en penseeltekeningen opgenomen van Carla Kleekamp. Deze kunstenares wordt door James E. Purvis, voormalig directeur Kunstzaken Gemeente Almere, gerangschikt onder de ‘verhalend realisten’, “omdat Carla’s handen op treffende wijze optekenen wat haar ogen waarnemen, kan elk grafisch blad beschouwd worden als een boeiend journaalblad dat de actualiteit van elke dag, van elke tijd, met precisie weergeeft. “

Onderkant formulier
Onderkant formulier

Onderkant formulier
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jac Vroemen - Ode Aan De Olifant