Maarten 't Hart - De nakomer

Schrijver:
Titel: De nakomer
ISBN: 9789029520737
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De nakomer' is een roman geschreven door Maarten 't Hart. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw en volgt het leven van de jonge hoofdpersoon, Maarten, die opgroeit in een streng gereformeerd gezin in een klein dorpje in Zuid-Holland.

Maarten is een intelligente en nieuwsgierige jongen, maar hij voelt zich gevangen in de beklemmende religieuze regels en tradities van zijn omgeving. Hij heeft een sterke interesse in de natuur en dieren, maar deze passies worden niet gewaardeerd in zijn geloofsgemeenschap. Maarten voelt zich vaak een buitenstaander en worstelt met zijn geloof en zijn verlangen naar vrijheid.

Wanneer Maarten naar de middelbare school gaat, komt hij in aanraking met andere jongeren die een meer seculiere levensstijl hebben. Hij raakt bevriend met een groepje jongens en ontdekt nieuwe ideeën en perspectieven. Dit opent zijn ogen voor de wereld buiten zijn religieuze gemeenschap en hij begint te twijfelen aan zijn geloof.

Naarmate Maarten ouder wordt, groeit zijn verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid. Hij besluit te gaan studeren en verlaat zijn ouderlijk huis om in Leiden te gaan wonen. Daar ontdekt hij een nieuwe wereld vol kennis, kunst en cultuur. Hij stort zich op zijn studie biologie en ontwikkelt een passie voor wetenschap.

Tijdens zijn studententijd ontmoet Maarten ook de liefde van zijn leven, Martha. Ze delen dezelfde interesses en hebben diepgaande gesprekken over het leven, de natuur en de wetenschap. Hun relatie wordt echter bemoeilijkt door Maartens religieuze achtergrond en zijn voortdurende innerlijke strijd.

'De nakomer' is een coming-of-age verhaal dat de zoektocht naar identiteit, vrijheid en geloof verkent. Maarten 't Hart schrijft op een meeslepende en beeldende manier, waardoor de lezer zich gemakkelijk kan identificeren met de hoofdpersoon en zijn innerlijke conflicten. Het boek biedt een kritische blik op religie en de impact ervan op het individu, maar ook op de kracht van kennis en wetenschap.

Maarten 't Hart weet met zijn scherpe observaties en levendige beschrijvingen een levendige en herkenbare wereld te creëren. Hij schuwt niet om de hypocrisie en bekrompenheid van de gereformeerde gemeenschap aan de kaak te stellen, maar doet dit op een genuanceerde en empathische manier.

'De nakomer' is een boeiende roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis van geloof naar twijfel, van beklemming naar vrijheid. Het is een verhaal over de zoektocht naar jezelf en de moed om je eigen weg te gaan, zelfs als dat betekent dat je moet breken met je verleden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.