Behrouz Boochani - Alleen de bergen zijn mijn vrienden

Schrijver:
Titel: Alleen de bergen zijn mijn vrienden
ISBN: 9789491921698
Uitgever: Jurgen Maas
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
'Behrouz Boochani is er onder gruwelijke omstandigheden in geslaagd een verslag te schrijven dat zijn gevangenbewaarders ongetwijfeld zal doen huiveren.' J.M. COETZEEIn 2013 trachtte de Koerdische dichter en journalist Behrouz Boochani te vluchten naar Australië. In plaats van daar onderdak te vinden, werd hij op zee opgepakt en naar het eiland Manus gevlogen, waar hij illegaal gevangen werd gezet in wat wel de 'Australische goelag' en het 'Australische Guantanamo' is genoemd. Daar verbleef hij tot september 2019. Boochani schreef 'Alleen de bergen zijn mijn vrienden' tijdens zijn gevangenschap in het geheim op een telefoon die hij voor de bewakers verborgen moest houden. Hij smokkelde zijn verhaal via tekstberichten van het eiland. Dit boek is een getuigenis. Een even snoeihard als poëtisch ooggetuigenverslag. Een aanklacht. Een aangrijpend relaas van jarenlange opsluiting en ballingschap. BEKROOND MET:VICTORIAN PRIZE FOR LITERATUREVICTORIAN PREMIER'S PRIZE FOR NONFICTIONAUSTRALIAN BOOK INDUSTRY AWARDNATIONAL BIOGRAPHY AWARDMet een voorwoord van Richard Flanagan en een nawoord van Omid TofighianBEHROUZ BOOCHANI is een Koerdisch-Iraanse schrijver, journalist, academicus, activist en filmmaker. Alleen de bergen zijn mijn vrienden werd bekroond met diverse literaire prijzen. Boochani publiceert in onder meer The Guardian, HuffPost, de Financial Times en de Sydney Morning Herald.'Dit is een geweldig boek. Alleen de bergen zijn mijn vrienden behoort zonder twijfel tot de grote gevangenisliteratuur.' RICHARD FLANAGAN'Alleen de bergen zijn mijn vrienden is meer dan een reportage, het combineert elementen van essayistiek, Perzische poëzie, contemporaine fictie en Koerdische folklore in een allesomvattende getuigenis.' THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Behrouz Boochani - Alleen de bergen zijn mijn vrienden