Christine Kemmeren - Aan De Slag Met Kinderboeken

Schrijver:
Titel: Aan De Slag Met Kinderboeken
ISBN: 9789054832652
Uitgever: Nbd/Biblion
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het lezen van boeken door kinderen krijgt meer en meer concurrentie van de televisie, de video en de computer. Dat het een uiterst belangrijke vaardigheid is in onze maatschappij, is een vanzelfsprekend gegeven. Daarom ligt in het leren lezen een taak voor ouders, bibliotheken en het onderwijs. Kinderen worden lezer als ze er plezier in hebben, als ze er beter van worden en als ze bijvoorbeeld zien dat je lezend dingen kunt beleven die je van je levensdagen niet zelf kunt meemaken.

Hoe kinderen van de basisschool tot lezen gestimuleerd kunnen worden en hoe ze tot lezers gemaakt kunnen worden, zijn vragen waarop in Aan de slag met kinderboeken antwoord wordt gegeven. Dit programma leesbevordering voor pabostudenten is gericht op de praktijk van de basisschool en geeft informatie en handige tips voor lessen. Het is zelfstandig te gebruiken, maar de docent kan er ook delen uit halen en deze integreren in zijn of haar programma Nederlands op de pabo.

In het boek worden concrete en herkenbare situaties uit de praktijk van de basisschool geschetst waarin de leesbevordering een rol speelt en worden verschillende aspecten van leesbevordering aan de orde gesteld. Daarin meer over genres als prentenboeken, verhalende boeken, informatieve boeken en kinderpoëzie. Verder wordt ingegaan op de functie van jeugdliteratuur bij andere vakken en het belang van het inrichten van een goede leesomgeving. Hoe kun je kinderboeken als volwassene beoordelen en hoe beoordelen kinderen zelf hun boeken? En wat als kinderen niet van lezen houden of er niet zo goed in zijn? Ten slotte worden behandeld leesfasen en leesniveaus, leesvormen in het leesonderwijs en de functie van de leescoördinator.

Bij de verschillende onderdelen zijn 22 lessuggesties opgenomen met creatieve ideeën voor lessen op de praktijkschool en de werkplek waar de pabostudent uiteindelijk terechtkomt
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Christine Kemmeren - Aan De Slag Met Kinderboeken