Anna Karenina

Schrijver:
Titel: Anna Karenina
ISBN: 9783458320081
Uitgever: Insel Verlag Gmbh
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 13,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Anna Karenina is een roman geschreven door de Russische auteur Leo Tolstoj. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1877 en wordt beschouwd als een van de grootste literaire werken aller tijden.

Het verhaal speelt zich af in het 19e-eeuwse Rusland en volgt het leven van de mooie en charmante Anna Karenina. Ze is getrouwd met de rijke en invloedrijke Alexei Karenin, maar voelt zich gevangen in een liefdeloos huwelijk. Wanneer ze de knappe en gepassioneerde graaf Vronsky ontmoet, raakt ze verstrikt in een buitenechtelijke affaire die haar leven volledig verandert.

Terwijl Anna worstelt met haar gevoelens voor Vronsky, wordt ze geconfronteerd met de sociale en morele consequenties van haar keuzes. Haar affaire wordt veroordeeld door de Russische samenleving en ze wordt verstoten door haar echtgenoot en haar familie. Anna's innerlijke strijd tussen haar verlangen naar liefde en geluk en de verwachtingen van de maatschappij leidt tot haar tragische ondergang.

Naast het verhaal van Anna Karenina volgt het boek ook het leven van andere personages, zoals Konstantin Levin, een landeigenaar die worstelt met zijn eigen zoektocht naar betekenis en geluk. Levin's verhaallijn biedt een contrast met dat van Anna, omdat hij probeert een bevredigend leven te leiden door zich te richten op zijn werk op het platteland en zijn liefde voor de natuur.

Anna Karenina is niet alleen een liefdesverhaal, maar ook een diepgaande verkenning van de menselijke natuur, moraliteit, sociale conventies en de rol van de vrouw in de samenleving. Tolstoj schetst een levendig beeld van het 19e-eeuwse Rusland en gebruikt zijn personages om de complexiteit van menselijke emoties en relaties te onderzoeken.

Het boek is bekend om zijn uitgebreide beschrijvingen, diepgaande karakterontwikkeling en filosofische overpeinzingen. Tolstoj weeft verschillende verhaallijnen en thema's samen om een meeslepend en meeslepend verhaal te creëren dat de lezer aan het denken zet.

Anna Karenina wordt beschouwd als een hoogtepunt in de Russische literatuur en heeft een blijvende invloed gehad op de literaire canon. Het boek is vertaald in vele talen en is meerdere keren verfilmd en aangepast voor het toneel.

Met zijn diepgaande karakterstudies, meeslepende verhaallijnen en tijdloze thema's blijft Anna Karenina een van de meest geliefde en invloedrijke romans aller tijden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Anna Karenina