Daan De Vlieger - Douanezakboekje 2018

Schrijver:
Titel: Douanezakboekje 2018
ISBN: 9789403002712
Uitgever: Kluwer / Wolters Kluwer BelgiË Nv
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 207,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Douane blijft een uitdagend vakgebied dat voortdurend inverandering is. Niet in het minst door het internationale karakter ervan. Heel kenmerkend is daarbij dat de geldende regels in grote mate op EU-niveau zijn vastgelegd. Sinds 1 mei 2016 is dit in het Douanewetboek van de Unie en de bijhorende uitvoeringsbepalingen.
Het Douanezakboekje heeft de ambitie een eerste, eenvoudig hanteerbare bron van informatie te zijn voor de toepassing van de douanereglementering. Het bevat daarom een overzichtelijke uiteenzetting van de meest essentiële douaneconcepten,telkens met verwijzing naar de wettelijke bepalingen en vaak ook naar andere interessante bronnen.
Daarnaast biedt het Douanezakboekje u ook elementaire informatie over de accijnsreglementering en de aan douanebewegingen gerelateerde btw. De auteur besteedt ook de nodige aandacht aan de nakende Brexit.
Vanuit dat perspectief is dit zakboekje een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die systematisch dan wel occasioneel met de douane- en accijnsmaterie in aanraking komt.
Het Douanezakboekje geeft u een beknopt overzicht met duidelijke interpretaties van de douanereglementering, aangevuld met nuttige adressen en verwijzingen naar betrouwbaar bronnenmateriaal.
Voordelen:

up-to-date
handig meeneemformaat
helder taalgebruik
met nuttige adressen en verwijzingen naar betrouwbare informatiebronnen
trefwoordenlijst

Over de auteur:
Daan De Vlieger (Dendermonde 23 januari 1982) promoveerde in 2004 als licentiaat in de criminologische wetenschappen (UGent). In 2008 behaalde hij aan dezelfde universiteit met onderscheiding een masterdiploma in de rechten. In het kader van zijn werkzaamheden bij het douaneteam van Deloitte Belastingconsulenten (Zaventem), waar hij nu Senior Manager is, deed Daan heel wat nationale en internationale ervaring op als adviseur over douane en accijnzen. Daans professionele activiteiten omvatten onder meer beleidsvoorbereidend werk voor de Europese Commissie (DG Taxud) en ondersteuning van diverse bedrijven bij de beheersing van hun douane- en accijnsoperaties. Hij heeft verschillende lesopdrachten en heeft heel wat publicaties op zijn naam staan.
Ontdek ook onze opleiding:
Douane van A tot Z
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daan De Vlieger - Douanezakboekje 2018