Petra de Koning - De dochter van de slager en andere verhalen u

Schrijver:
Titel: De dochter van de slager en andere verhalen uit pec, een stad in Kosovo
ISBN: 9789020458572
Uitgever: Veen, L.J.
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 7,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De dochter van de slager en andere verhalen uit pec, een stad in Kosovo 1e druk is een boek van Petra de Koning uitgegeven bij Veen, L.J.. ISBN 9789020458572

In de bossen en de bergen van Kosovo, werd gevochten tussen Albanese guerrillastrijders en Servische eenheden. In Peé, een stad in het westen van Kosovo, hadden ze elkaar nodig. Daar woedde de oorlog niet. Tot maart 1999. Toen vielen er bommen op Joegoslavië en alles werd anders in Peé. Petra de Koning ging na de NAVO-aanvallen, die duurden van 24 maart tot 12 juni 1999, naar Peé, een verwoeste stad. Ze had maar één vraag: wat is hier gebeurd? Het verhaal van Peé gaat niet over aantallen slachtoffers. Niet over massagraven. Het gaat over mensen, met een naam. Over de slager. Over de rechter die een dagboek bijhield. Over de politieman die zichzelf 'Dood' noemde. Over de jongen met een Albanese vader en een Servische moeder die moest kiezen - hij werd soldaat in het Servische leger. De bakker bakte, de kapper knipte, de Albanese slager slachtte voor de Serviërs in zijn straat. Maar de slager leeft niet meer, de kapper kan alleen nog maar over hem vertellen. En over Dardane, de dochter van de slager. Ze was elf, maar ze was groot voor haar leeftijd, ze was mooi. Haar vader wilde dat de kapper Dardanes haar kort knipte, hij was bang dat ze verkracht zou worden. Het meisje huilde, ze wilde geen kort haar. 'ik heb haar heel mooi geknipt,' zou de kapper later zeggen. Vijf dagen nadat de kapper haar knipte, kwamen de paramilitairen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Petra de Koning - De dochter van de slager en andere verhalen uit pec, een stad in Kosovo