Abdelkader Benali - Berichten uit een belegerde stad, vanuit Be

Schrijver:
Titel: Berichten uit een belegerde stad, vanuit Beiroet - Alle conflicten zijn ongelijkwaardig
ISBN: 9789029564632
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: Paperback. 2006. 125pp. Conditie: zo goed als nieuw
Prijs: € 2,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Toen Abdelkader Benali aan het begin van de zomer 2006 naar Beiroet vertrok, had hij een duidelijk doel. Hij wilde aan een boek werken én hij wilde Arabisch leren. Dat de werkelijkheid zijn plannen zou doorkruisen had hij niet ingecalculeerd. Het conflict tussen de Hezbollah en Israël mondde in korte tijd uit tot een complete oorlog, waarbij de hele wereld zijn adem inhield. Op 13 juli schreef Benali op de website van Vrij Nederland (www.vn.nl) zijn eerste webblog, onder de titel Het denken is vandaag gestopt. Vanaf die dag heeft hij dagelijks zijn reactie gegeven op de gebeurtenissen om hem heen. Berichten uit een belegerde stad vertelt het verhaal dat de journalistieke bijdragen in dag- en weekbladen niet benoemen. Het is het persoonlijke verslag van een beschouwer. Verrassend, soms pijnlijk mooi; aarzelend, maar ook opstandig. Abdelkader Benali wordt in 1975 geboren in Ighazzazen in Marokko. Vier jaar later verhuist hij naar Rotterdam. In 1996 debuteert hij met de roman Bruiloft aan zee en wint daarmee de Geertjan Lubberhuizen-prijs voor het beste debuut. Benali is schrijver van diverse artikelen, recensies, verhalen en columns voor verschillende tijdschriften en kranten, waaronder Vrij Nederland. Met zijn tweede roman, De langverwachte, wint Benali in 2003 de Libris Literatuur Prijs. Laat het morgen mooi weer zijn is zijn eerste roman bij De Arbeiderspers, waar ook de roman Maxime Feldman en ik zal verschijnen. Het is een maandag zoals alle andere. Winkeliers weigeren hun deuren te openen, de taxi ́s zijn nog te slaperig om in de toeterstand te gaan, ik kruip uit bed, neem mijn ontbijt en kijk op mijn horloge. Het is acht uur geweest. Het staakt-het-vuren is ingegaan. Is er stilte rondom mij? Betekent dit dat het verhaal dat ik een maand geleden begon, beëindigd kan worden? Betekent dit dat de mensen hun boeltje, gemoed en zenuwen bij elkaar kunnen rapen om tot de orde van de dag over te gaan?
Verder lezen

Bruin Boeken uit Amsterdam

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Abdelkader Benali - Berichten uit een belegerde stad, vanuit Beiroet - Alle conflicten zijn ongelijkwaardig Abdelkader Benali - Berichten uit een belegerde stad, vanuit Beiroet - Alle conflicten zijn ongelijkwaardig

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Bruin Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Bruin Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Bruin Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Bruin Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Bruin Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.