Dr. W. Aalders - Aalders, Dr. W.-Apocalyps en Evangelie

Schrijver:
Titel: Aalders, Dr. W.-Apocalyps en Evangelie
ISBN: 9789058294173
Uitgever:
Bijzonderheden: Apocalyps en Evangelie, over de johanneïsche geschriften, door dr. W. Aalders (1909-2005),  de bekende orthodox-hervormde theoloog. Apocalyps en Evangelie is de afsluiting van een bijbelstheologische trilogie rond het thema apocalyptiek. In De...
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Apocalyps en Evangelie, over de johanneïsche geschriften, door dr. W. Aalders (1909-2005),  de bekende orthodox-hervormde theoloog.
Apocalyps en Evangelie is de afsluiting van een bijbelstheologische trilogie rond het thema apocalyptiek. In De Septuagint, het eerste deel, nam dr. Aalders ons mee naar de Grieks-Alexandrijnse vertaling van de Hebreeuwse TeNaCh. Het deel De apocalyptische Christus beschreef de vroegste evangeliën, ontstaan uit een apocalyptische beweging rond Johannes de Doper en Jezus van Nazareth. Dit slotdeel belicht hoe deze apocalyptische bewustwording zich een plaats verworven heeft in de Grieks-hellenistische cultuur, is uitgegroeid tot de Ecclesia van apostelen en presbyters en tot op vandaag het zout van de geschiedenis en het licht der wereld is.
De conclusie van dit drieluik is kort en bondig: zonder Septuagint, Evangelie en Ecclesia verliest de geschiedenis haar zin en de wereld haar glorie.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dr. W. Aalders - Aalders, Dr. W.-Apocalyps en Evangelie