Toorn, Willem van / Ger Driesens / Floor van Dongen - Uiterwaar

Schrijver:
Titel: Uiterwaarden
ISBN: 9789072971883
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Duo Duo - 1e druk, 2005..
Bijzonderheden: Hardcover boek, geïll., 96pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 6,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
( Dit is deel vier van de serie PLEKKEN in Nederland. )

De essentie van het werk van het advies- en ingenieursbureau Tauw is bijdragen aan de verandering van de fysieke ruimte in Nederland. Verandering om de ruimte beter bruikbaar te maken of verandering om de ruimte schoner, mooier, veiliger of duurzamer te maken. Dit schreef ik in het voorwoord van ons fotoboek Veranderend Land, dat in 2003 uitkwam ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Tauw.
Het is dan ook de vraag of er landschappen in Nederland zijn waar je helemaal van af zou moeten blijven? De Wadden bijvoorbeeld. De Uiterwaarden van de grote rivieren bijvoorbeeld. Waarin je de ruimte niet beter bruikbaar moet maken. Zelfs niet mooier. Hooguit eventueel schoner. Natuurlijk, het programma Ruimte voor de Rivier is gericht op noodzakelijke verbetering van de veiligheid en betekent veranderingen van de uiterwaarden. Maar is bijvoorbeeld bebouwing met het argument van innovatie nu echt nodig of echt een verrijking van onze omgeving? Of is het mogelijk om landschappen wel te veranderen, maar alleen onder de conditie van zeer hoge kwaliteitseisen. Is zo'n conditie te handhaven? Deze vraag stelt Willem van Toorn aan de orde in zijn essay in dit boek. //

Recensie(s) :
Het boek bevat fraaie 175 zwart-witfoto's van de uiterwaarden in het rivierengebied, gemaakt door Ger Driesens en Floor van Dongen. Telkens worden vier kleine foto's van hetzelfde landschap in de voorjaar, zomer, herfst en winter gecombineerd met een grote foto van de uiterwaarden. Op getekende plattegronden staat aangegeven waar de foto's zijn gemaakt langs de Lek, Nederrijn, IJssel, Waal en Maas. Behalve Hollandse luchten verschijnen dijkhuizen, pontjes, bruggen, elektriciteitsmasten en mensen op dijken en strandjes. Willem van Toorn schreef een kort essay, waarin hij waarschuwt voor overheidsplannen om het rivierengebied na de dijkverhogingen van eind jaren negentig weer opnieuw over te geven aan de vrije markt. De uiterwaarden karaktereriseert hij treffend als een wapenstilstand tussen mens en rivier. De foto's onderscheiden zich door een nuchtere kijk op het Hollandse rivierenlandschap. De uitgave is in boektechnisch opzicht goed verzorgd en onderdeel van de serie 'Plekken in Nederland' (vierde deel).
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.