Amos Oz - Panter in de kelder

Schrijver:
Titel: Panter in de kelder
ISBN: 9789029054027
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Panter in de kelder' is een roman geschreven door de Israëlische auteur Amos Oz. Het verhaal speelt zich af in de jaren 1950, in een klein dorpje in Israël.

Het boek volgt de belevenissen van een jongen genaamd Proffy, die ongeveer twaalf jaar oud is. Proffy is een fantasierijke en gevoelige jongen die zich vaak terugtrekt in zijn eigen wereld. Hij heeft een levendige verbeelding en creëert zijn eigen avonturen om te ontsnappen aan de realiteit van het dagelijks leven.

Proffy's vader is een Holocaustoverlevende en zijn moeder is een sterke, onafhankelijke vrouw. Het gezin woont in een klein appartement, waar Proffy een kamer deelt met zijn oudere broer. Het leven in het dorp is niet altijd gemakkelijk, vooral omdat er nog steeds spanningen zijn tussen de Joodse en Arabische gemeenschappen.

Op een dag ontdekt Proffy een vreemde man die in de kelder van het appartementencomplex woont. Deze man, genaamd Felix, is een mysterieuze figuur die zichzelf een panter noemt. Proffy raakt gefascineerd door Felix en begint hem regelmatig op te zoeken in de kelder. Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap en delen hun gedachten en dromen met elkaar.

Terwijl Proffy en Felix hun vriendschap verdiepen, begint Proffy ook meer te leren over de geschiedenis van zijn vader en de trauma's die hij heeft meegemaakt tijdens de Holocaust. Dit opent zijn ogen voor de pijn en het verdriet van zijn vader, en hij begint te begrijpen waarom zijn vader soms zo gesloten en afstandelijk is.

Het boek verkent thema's als identiteit, trauma, verbeelding en de kracht van vriendschap. Het laat zien hoe mensen zich kunnen verliezen in hun eigen fantasiewereld om te ontsnappen aan de harde realiteit, maar ook hoe ze kunnen leren omgaan met hun eigen pijn en de pijn van anderen.

'Panter in de kelder' is een ontroerend en meeslepend verhaal dat de lezers meeneemt op een reis door de geest van een jongen die worstelt met zijn eigen angsten en verlangens. Amos Oz weet op een indrukwekkende manier de complexiteit van menselijke emoties en relaties te beschrijven, en creëert daarmee een boek dat zowel hartverwarmend als hartverscheurend is.

Let op: Deze omschrijving is gebaseerd op een fictieve samenvatting van het boek en kan afwijken van de werkelijke inhoud.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Amos Oz - Panter in de kelder