R. Ruard Ganzevoort - Reconstructies dr 1

Schrijver:
Titel: Reconstructies dr 1
ISBN: 9789043504430
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 13,70
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Reconstructie
Hoe geloven mannen die als kind seksueel misbruikt zijn? In dit onderzoek komen de verhalen van twaalf mannen aan bod met daarin drie centrale thema's: afstand en nabijheid, schuld en onschuld, macht en onmacht. De gedetailleerde analyse van de inhoud en de structuur van de verhalen geeft antwoord op de vraag hoe deze mannen hun verhaal vertellen en welke voorbeeldverhalen ze daarvoor in de cultuur vinden. Geloof blijkt daarbij een eigen (positieve of negatieve) invulling te krijgen.
Het tweede deel van het boek biedt een theologische doordenking. Eerst gaat het over de meerstemmigheid in de verhalen, de fragmenten van ons eigen bestaan in relatie tot God. Daarna wordt een genuanceerde en dynamische machtstheorie gebruikt om zowel het seksueel misbruik als de relatie met God te kunnen begrijpen. In het hoofdstuk over schuld, vergeving en verzoening komt de vraag op hoe pastoraat aan daders en aan slachtoffers gestalte moet krijgen. Het laatste hoofdstuk gaat in op de theologische betekenis van afstand en nabijheid in de beleving van lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit.
Het boek is van belang voor mannen die seksueel geweld hebben meegemaakt en voor pastores en therapeuten die hun (geloofs-)verhaal proberen te verstaan. Door de wetenschappelijke onderbouwing levert het voor theologen en andere wetenschappers veel stof tot nadenken.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

R. Ruard Ganzevoort - Reconstructies dr 1 R. Ruard Ganzevoort - Reconstructies dr 1