T. Standage - Mechanische Turk

Schrijver:
Titel: Mechanische Turk
ISBN: 9789029538107
Uitgever: Singel Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 33,65
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Mechanisch speelgoed was een geliefde bron van vermaak aan de Europese hoven in de achttiende eeuw. In dit historische detectiveverhaal wordt de schaakspelende automaat ten tonele gevoerd die Wolfgang von Kempelen in 1770 ontwierp voor Maria Theresia, keizerin van Oostenrijk-Hongarije. De werking van het met hermelijnen mantel en tulband uitgedoste apparaat, bijgenaamd De Turk, zou eeuwenlang voorwerp van speculatie blijven, en een hele reeks historische figuren, zoals Benjamin Franklin, Catharina de Grote en Napoleon Bonaparte, zou in zijn ban komen. Het geheim van de werking werd pas kortgeleden onthuld.
De slimme automaat zou de beroemdste uit de geschiedenis worden, door heel Europa reizen en de meest spitse geesten verbluffen: was er mechanisch bedrog, magnetisme of vingervlugheid in het spel?
Tom Standage ontrafelt in De mechanische Turk de werking van de machine die het voorwerp werd van talrijke verzinsels, en Edgar Allen Poe de blauwdruk voor zijn detectiveverhalen leverde. Het van suspense doortrokken verhaal van Standage maakt de historische fascinatie voor de automaat, vergelijkbaar met die voor artificiële intelligentie in onze tijd, voelbaar.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

T. Standage - Mechanische Turk