Velikovsky Immanuel 1895-1979, Bakker Margot - Ramses II en zij

Schrijver:
Titel: Ramses II en zijn tijd
ISBN: 9789020233001
Uitgever: Velikovsky
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 13,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De auteur toont aan dat Ramses II (1290-1224 voor Chr.) geleefd moet hebben in de tijd van de Chaldeeuwse koning Nebukadnessar, (c. 600 voor Chr.) en ten onrechte is verwisseld met farao Necho (609-594 voor Chr.) Ramses II is waarschijnlijk de meest bekende farao van het oude Egypte.
Velikovsky toont aan, hoe weinig wij echter van deze beroemde heerser afweten. Hij suggereert dat de door ons geaccepteerde chronologie van de oude wereld on-juist is, dat Ramses II niet in de 13e eeuw voor Christus leefde, maar aan het eind van de 7e, en ook dat hij de-zelfde is als farao Necho uit de Heilige Schrift.
Deze verbazingwekkende reconstructie heeft fascine-rende consequenties. Want als Ramses en Necho één en dezelfde persoon waren, dan was de vijand die met Ramses de noodlottige strijd te Kadesh streed, Nebukadnezar, de geduchte koning van de Babyloniërs. Deze twee machtige rivalen waren in een strijd verwikkeld die 19 jaar duurde, waardoor het smalle Judea — in het conflict verward — zijn positie als zelfstandige staat verloor en de joden naar Babylonië verbannen werden.
Immanuel Velikovsky put zijn gegevens uit grondig onderzoek van teksten uit de oudheid in spijkerschrift, hiëroglyfen en in het Hebreeuws, maar ook uit auto-biografen en portretten, oude topografische kaarten en plannen voor veldslagen en stratigrafische methoden van de archeologie.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Velikovsky Immanuel 1895-1979, Bakker Margot - Ramses II en zijn tijd Velikovsky Immanuel 1895-1979, Bakker Margot - Ramses II en zijn tijd