Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Spijker, Prof. dr. W., e.a. - Bij brood en beker

Schrijver:
Titel: Bij brood en beker
Uitgever: Groot Goudriaan
Bijzonderheden: 456pp
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Prof. dr. W. van 't Spijker (red.): Bij brood en beker

Leer en gebruik van het Heilig Avondmaal

De eeuwen door heeft Gods kerk avondmaal gevierd. Zij zal het blijven doen totdat de bruiloft van het Lam is gekomen, wanneer de wijn nieuw zal worden gedronken in het koninkrijk van de Vader.
‘Doet dit tot mijn gedachtenis totdat Ik kom/ Dit beloftewoord richt de aandacht van het geloof op het heil dat volbracht is, volkomen volbracht. Daarom is het avondmaal de gedachtenismaaltijd.
In deze uitgave worden vele facetten van de leer en de praktijk van het avondmaal diepgaand besproken. Het boek begint met een exegetisch deel, waarin op heldere wijze de gegevens uit het Nieuwe Testament, gezien in hun context, belicht worden. Het boek vervolgt met een historisch gedeelte. Hierin gaan de scribenten na hoe deze gegevens in de loop van de geschiedenis, met name in het gereformeerd protestantisme, zijn verwerkt. De vragen van de moderne tijd, die onder meer worden opgeroepen door de oecumenische beweging, krijgen ruime aandacht. Ten slotte geven de auteurs in het praktische gedeelte een duidelijke uiteenzetting over het klassieke avondmaalsformulier. Met Bij brood en beker beogen auteurs en redactie de gemeente in haar volle breedte te bereiken en te dienen. Er is naar gestreefd niet alleen op theologische en historische wijze bezig te zijn, maar tegelijk in een begrijpelijke stijl te schrijven.
Verder lezen

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.