Keijzer, W.A. - Aan het einde van de vrede begint de oo

Schrijver:
Titel: Aan het einde van de vrede begint de oo
Uitgever: De Bron, Rotterdam
Bijzonderheden: 196pp
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
W.A. Keijzer: Aan het einde van de vrede begint de oorlog

Reeds meer dan honderd jaar leven de mensen in Nederland in rust en vrede. Vrede is een vanzelfsprekend iets geworden. Immers, de niet veel om het lijf hebbende tien-daagse oorlog tegen de Belgen in 1831 is reeds lang vergeten en ook de eerste wereldoorlog van 1914 tot 1919 ging voorbij zonder dat binnen de Nederlandse grenzen gestreden hoefde te worden.
Als in september 1939 de Duitse troepen Polen binnenrukken en Engeland en Frankrijk aan Duitsland de oorlog verklaren, houdt Nederland zich strikt neutraal. Bovendien zegt de Duitse Führer in één van zijn toespraken dat hij de grenzen met het buurland Nederland zal eerbiedigen.
Een schok gaat dan ook door het Nederlandse volk als op 10 mei 1940 het Duitse leger letterlijk en figuurlijk, als een dief in de nacht binnenvalt.

Ook voor Willem, een 16-jarige Rotterdamse jongen komt de klap hard aan. Terwijl andere mensen angstvallig in huis blijven, gaat hij er op uit om, indien mogelijk, de Nederlandse soldaten te helpen de vijand terug te dringen. Onbewust van de grote gevaren fietst hij naar het zwaargebombardeerde en inmiddels door Duitse parachutisten bezette vliegveld.
Wanneer op 14 mei 1940 de Nederlandse troepen capituleren, begint voor de Nederlandse bevolking een donkere tijd. Een tijd van bezetting breekt aan. Aanvankelijk ziet het er allemaal nog niet zo somber uit, maar naarmate de oorlog langer duurt en het verzet van de bevolking toeneemt, wordt ook de bezetter agressiever. Naast allerlei beperkende maatregelen en onbekend zware straffen voor overtreders, neemt ook de mensenjacht toe. Joodse bevolkingsgroepen worden het land uitgevoerd en jongemannen worden verplicht zich te melden voor werk in Duitsland.
Het is in deze roerige tijd dat Willem allerlei spannende avonturen beleeft. Tenslotte krijgt ook hij de oproep om zich te melden. Ondergedoken op een boerderij in Brabant wordt hij door de politie herkend. Als de politie, vergezeld van een Duitse patrouille, de boerderij doorzoekt om hem te arresteren, blijkt hij onvindbaar. Als door het oog van de naald is hij aan hen ontsnapt.
 
Verder lezen

De Boekenkamer

zakelijk

De Boekenkamer uit Kootwijkerbroek

Logo De Boekenkamer

Beste bezoeker,
Welkom in het meest actuele aanbod van De Boekenkamer.
Bent u 'boekzoekende' ?? Waarschijnlijk kunnen wij u helpen. Is het gezochte boek hier niet aanwezig, kijk dan op onze internetsite. Of bezoek onze winkel in Kootwijkerbroek. Afstand te groot?? bel onze vriendelijke medewerkers en vraag naar de mogelijkheden.
De Boekenkamer,
Wesselseweg 178-2,
3774 RM, Kootwijkerbroek,
0342-440590,
na 18:00: 06-27435409
info@deboekenkamer.nl
www.deboekenkamer.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Keijzer, W.A. - Aan het einde van de vrede begint de oo

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekenkamer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekenkamer
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    De Boekenkamer
    Kamer van Koophandel nummer: 90057112
    NL865197258B01
    www.deboekenkamer.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekenkamer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekenkamer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekenkamer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.