Alaa al Aswani - Het Yacoubian

Schrijver:
Titel: Het Yacoubian
ISBN: 9789045801049
Uitgever: Atlas-Contact
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het Yacoubian' is een roman geschreven door de Egyptische auteur Alaa al Aswani. Het verhaal speelt zich af in het Yacoubian-gebouw, een statig appartementencomplex in het hart van Caïro. Het boek biedt een kijkje in het leven van verschillende personages die in het gebouw wonen en laat zien hoe hun levens met elkaar verweven zijn.

Het Yacoubian-gebouw was ooit een symbool van luxe en welvaart, maar na verloop van tijd is het in verval geraakt. Het is een microkosmos van de Egyptische samenleving, waarin verschillende sociale klassen, religies en politieke overtuigingen samenkomen. Door de levens van de personages te volgen, krijgen we inzicht in de complexiteit en tegenstellingen van het moderne Egypte.

Een van de hoofdpersonages is Taha el Shazli, een jonge man uit een arme achterstandswijk. Hij droomt ervan om politieagent te worden, maar wordt geconfronteerd met corruptie en discriminatie binnen het politieapparaat. Taha raakt gefrustreerd en radicaliseert, wat leidt tot gewelddadige acties.

Een ander belangrijk personage is Hatim Rasheed, een succesvolle zakenman en politicus. Hij is een voorbeeld van de corruptie en machtsmisbruik die in de Egyptische samenleving aanwezig zijn. Hatim gebruikt zijn rijkdom en invloed om zijn eigen belangen te behartigen, zonder rekening te houden met de behoeften van anderen.

Daarnaast volgen we ook de levens van andere bewoners van het Yacoubian-gebouw, zoals Zaki Bey el Dessouki, een homoseksuele krantenuitgever die worstelt met zijn seksuele identiteit in een conservatieve samenleving, en Busayna, een jonge vrouw die gedwongen wordt tot prostitutie om haar familie te onderhouden.

Het boek behandelt verschillende thema's, zoals corruptie, sociale ongelijkheid, religieus extremisme, seksualiteit en de rol van vrouwen in de Egyptische samenleving. Al Aswani schuwt niet om gevoelige onderwerpen aan te kaarten en laat zien hoe deze kwesties het leven van de personages beïnvloeden.

'Het Yacoubian' is een meeslepende roman die de lezer een diepgaand inzicht geeft in de complexiteit van de Egyptische samenleving. Al Aswani weet op indringende wijze de verschillende stemmen en perspectieven van zijn personages tot leven te brengen. Het boek is zowel een kritiek op de sociale en politieke situatie in Egypte als een portret van de menselijke veerkracht en de zoektocht naar geluk te midden van tegenspoed.

Met zijn levendige beschrijvingen, scherpe dialogen en meeslepende verhaallijnen weet Alaa al Aswani de lezer te boeien van begin tot eind. 'Het Yacoubian' is een belangrijk literair werk dat niet alleen een spiegel voorhoudt aan de Egyptische samenleving, maar ook universele thema's aansnijdt die relevant zijn voor lezers over de hele wereld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alaa al Aswani - Het Yacoubian