Lenie Hanse - Zover je keek was er niks

Schrijver:
Titel: Zover je keek was er niks
ISBN: 9789082104202
Uitgever: Samenwerkende Uitgevers Vof
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 21,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Flevoland is het resultaat van het grootste inpolderingsproject ooit: het Zuiderzeeproject. Duizenden mannen trokken in de vorige eeuw naar de drooggevallen zeebodem om te werken aan het bewoonbaar maken van de nieuwe polders. En dat roept interessante vragen op. Hoe zag de drooggevallen zeebodem eruit? Wat groeide er als eerste? Wanneer en hoe kwamen er dieren naar het nieuwe land? Hoe is het om te boeren op pas drooggevallen zeebodem en hoe zag het jonge landschap eruit?
Landschapsbeheer Flevoland initieerde een oral history-project om antwoord te vinden op deze en andere vragen over de natuur en het landschap in de beginperiode van de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. Zeventig mannen en vrouwen van het eerste uur werden door vrijwilligers geïnterviewd. Ze haalden herinneringen op die nooit eerder op schrift waren gesteld, maar al die jaren bewaard waren gebleven in hun geheugen. De mooiste verhalen zijn door historica Lenie Hanse-Bolle gebundeld en van tekst voorzien in Zover je keek was er niks. Ooggetuigen over de geschiedenis van het Flevolandschap.

Lenie Hanse-Bolle (1982) studeerde cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en de Radbouduniversiteit Nijmegen. Lenie was drie jaar als onderzoeker verbonden aan het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad, waar zij zich bezighield met oral history en de geschiedenis van Flevoland. Tegenwoordig werkt Lenie als zelfstandig onderzoeker via haar bureau Lenie Hanse Tekst & Onderzoek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lenie Hanse - Zover je keek was er niks