L. Jongen - Vanden levene Ons Heren

Schrijver:
Titel: Vanden levene Ons Heren
ISBN: 9789065506436
Uitgever: Verloren b.v., uitgeverij
Bijzonderheden: Goed - gebruikssporen
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In het christendom spelen teksten een belangrijke rol. De vier evangeliƫn bevatten niet alleen de prediking van Jezus, maar vertellen ook omstandig over zijn lijden, dood en opstanding. Immers, dankzij zijn kruisdood heeft Jezus de poorten naar de hemel geopend die gesloten waren nadat Adam en Eva Gods gebod hadden overtreden. Het verhaal van Jezus' lijden, dood en verrijzenis wordt steeds weer opnieuw verteld, in alle volkstalen en met steeds andere accenten. Omstreeks 1250 is dit verhaal ook in Middelnederlandse verzen opgetekend: Vanden levene Ons Heren. De onbekende dichter probeert met deze tekst het publiek emotioneel te betrekken bij de passie die Jezus omwille van de mensen vrijwillig onderging. Algemeen wordt deze tekst beschouwd als een van de mooiste Nederlandstalige gedichten uit de Middeleeuwen. Sinds lange tijd is er echter geen editie meer beschikbaar. Daarom hebben de medioneerlandicus Ludo Jongen en de germanist Norbert Voorwinden een nieuwe, kritische editie gemaakt van de tekst met daarnaast een prozavertaling in modern Nederlands. In de inleiding wordt een toelichting gegeven op aard en inhoud van de tekst en wordt deze in haar literair-historische context geplaatst. Onduidelijke passages uit het gedicht worden in een commentaar toegelicht.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.