Pepper Schwartz - 201 Vragen Om Je Kind Beter Te Leren Kennen

Schrijver:
Titel: 201 Vragen Om Je Kind Beter Te Leren Kennen
ISBN: 9789024377190
Uitgever: ZNU
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 27,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Voor de Ouders: 'Wat is er vandaag op school gebeurd?' 'O, niets.' 'Hoe was de film?' 'Wel goed.' Tjasses. Is dit verbondenheid? Is dit intimiteit? Is dit zelfs wel nieuws? Het is in elk geval niet het soort communicatie waarvan we droomden toen we besloten om kinderen te hebben. Nee, we dachten aan al die gesprekken tot diep in de nacht, met een kopje warme chocolademelk erbij, die we met onze kinderen zouden hebben over hun vrienden, verliefdheden, of wat dan ook. En misschien hebben we af en toe een vertrouwelijk gesprek dat ons echt het gevoel geeft dat we weten waar onze kinderen mee bezig zijn, zelfs wat ze denken. Maar het grootste deel van de tijd is de relatie frustrerend, omdat we weten dat we zoveel missen. We willen meer weten over de gedachten van onze kinderen, hun hoop, hun voorkeuren, hun meningen en teleurstellingen, en wat ze leren over het leven. We willen hen zo goed mogelijk kennen!

Voor de Kinderen: Zou het niet leuk zijn om meer te weten over de jeugd van je moeder of van je vader? Of als je je ouders kon vertellen wie van hun vrienden je maar een rare vindt? Zouden de gesprekken aan tafel niet interessanter zijn als jij en je ouders elkaar verrassende vragen stelden en er antwoord op kregen, in plaats van dat er alleen maar gepraat wordt over je huiswerk? Er zijn heel wat boeiende onderwerpen om over te praten die nooit aan de orde komen, omdat we 'conversatie' als iets serieus beschouwen, niet als een spel. Natuurlijk moeten gesprekken soms over serieuze dingen gaan - sommige van de vragen in dit boek handelen over heel ernstige zaken. Maar soms moet je ook eens vragen stellen om zo nieuwe inzichten in iets te krijgen, of om te fantaseren over hoe je je leven zou inrichten als je opnieuw kon beginnen. Ik heb dit boek geschreven omdat ik vind dat praten heel prettig kan zijn, en zelfs praten met je ouders of broers en zussen kan een fantastisch spel zijn. Iedereen leert elkaar beter kennen, amuseert zich - en zal af en toe verbaasd zijn. Niemand wint of verliest bij dit spel. Maar het kan boeiend zijn om persoonlijke dingen over je ouders te weten te komen en om ideeën, dromen en meningen met hen te delen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pepper Schwartz - 201 Vragen Om Je Kind Beter Te Leren Kennen