Schmidbauer, Wolfgang - Het angstenboek : van A tot Z

Schrijver:
Titel: Het angstenboek : van A tot Z
ISBN: 9789068684728
Taal: Nederlands
Uitgever: Thoth - Bussum, 1e druk, 2008.
Bijzonderheden: Paperback, 256pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
De hedendaagse samenleving kent vele honderden fobieën. Hieronder bevinden zich algemeen bekende angsten als hoogtevrees of angst voor het donker, maar ook op het eerste gezicht bizar aandoende ang-sten als de angst voor planten of de angst om lucht in te slikken.
De vooraanstaande psycholoog Wolfgang Schmidbauer neemt ons in Het angstenboek mee op een even informatieve als onderhoudende lexicale zwerftocht door de wereld van de fobieën, van de A van Ablutofobie (angst om zich te wassen) tot de Z van Zeusofobie (angst voor God of goden).

Met aanvullende literaire teksten van Elfriede Jelinek, Michel Houellebecq, Franz Kafka en vele anderen.

'In zijn fascinerende Angstenboek leidt Schmidbauer ons rond door de irrationele wereld van de fobieën. Iedereen die deze fenomenologie leest zal zich verbazen en zich in veel passages herkennen. Wie het boek uit heeft, zal zichzelf beter begrijpen. Wat dit boek wil aantonen is, overdreven geformuleerd, dat het fobische in onze tijd eigenlijk gewoon een variant op het normale is geworden. We kunnen dus een zucht van verlichting slaken: we hebben ze nog allemaal op een rijtje.' //

Recensie(s)
Een Duitse psychoanalyticus heeft een lange lijst van fobieen geselecteerd en verklaard van Ablutofobie (angst voor wassen en baden) tot Zeusofobie (angst voor God of goden) en alle angsten daartussen. Een boeiend, onderhoudend en interessant boek. Iedere fobie of angst wordt beschreven en in een eigen historische en/of sociale context gesitueerd, afgewisseld met relevante teksten uit de wereldliteratuur. Dagelijks leven wij met een angstafweer - 'na ons de zondvloed'. Een normaal functionerende psyche kan de angst afweren, maar een overbelaste geest kan uit balans raken. Een dichtbij liggende beperking roept eerder angst op dan een verder wegliggende dreiging. Wij zijn niet meer (zo) bang voor God, maar wel voor ziekten, de medemens en de eigen schaamte. Mensen met angststoornissen kunnen de angst moeilijk benoemen. Een slachtoffer van een paniekaanval lijdt onder zijn angst, maar weet dikwijls niet precies wat de oorzaak is. In psychotherapie wordt geleerd om de angst hanteerbaar te maken. In het duidelijke register staan de angsten/fobieën vermeld met de Nederlandse namen. Het zijn er ongeveer 350! Geschikt als naslagwerk; geen zelfhulpboek.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.