Scholl, Inge - De Witte Roos.

Schrijver:
Titel: De Witte Roos.
ISBN: 9789024648412
Taal: Nederlands
Uitgever: Bosch & Keuning, Baarn
Bijzonderheden: 1991, 2e druk. Paperback, 192 pp. Vertaling: Lex van Haaften. (lichte gebruiksspoortjes)
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de zomer van 1942 doken in verscheidene Duitse steden pamfletten tegen het nationaal-socialisme op. Het brein daarachter was de student geneeskunde Hans Scholl, die met zijn zuster Sophie en een handvol vrienden tegen Hitlers fascistische dictatuur in opstand gekomen was. Kort voordat Hans en zijn vrienden naar het Oostfront gestuurd werden, richten zij de verzetsgroep Die Weiße Rose op en verspreiden zij pamfletten door de stad. Toen zij weer naar München teruggekeerd waren, verdubbelden ze hun inzet. De Gestapo, die veronderstelde dat er achter de studentengroep een grote organisatie zat, zette een grootscheepse jacht in. Op 18 februari 1943 werden Hans en Sophie Scholl en Christoph Probst gearresteerd en na vier dagen onthoofd. Enkele maanden later ondergingen andere vrienden en sympathisanten hetzelfde lot. Inge Scholl, de zuster van Hans en Sophie, vertelt in dit ontroerende en indrukwekkende boek de geschiedenis van een van de weinige Duitse studentengroepen die zich tegen Hitler verzetten.
Recensie(s)
Nederlandse vertaling van de herziene uitgave van 'Die weisse Rose', het beroemde relaas van het vredelievende studentenverzet tegen Hitler in Munchen en later ook in Hamburg, waarvoor Hans en Sophie Scholl (samen met Christoph Probst) op 22 februari 1943 op het schavot hun leven lieten, geschreven door hun zuster Inge. Daarna zouden meer studenten en ook docenten om hun geweldloos verzet worden vermoord of voor lange tijd gevangen gezet. Het verhaal van 'Die weisse Rose' is bekend, maar het blijft een belangrijke publicatie, die temidden van alles wat er over Duitsland en de Tweede Wereldoorlog verschijnt een eigen en waardige plaats inneemt omdat het nu eens een beeld geeft van het Duitse verzet. Een boekje dat ook Nederlandse jongeren kan aanspreken. Het maakt hen vertrouwd met het begrip 'Zivilcourage', waaraan ook nu hier en elders in de wereld behoefte is. Bij de vertaling kan men een enkele keer van mening verschillen, maar eigenlijk doet dat er niet veel toe.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    De Boekenzolder
    Kamer van Koophandel nummer: 01139857

    http://deboekenzolder.boekwinkeltjes.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.