Åsne Seierstad, A. Seierstad - De boekhandelaar van Kaboel

Schrijver:
Titel: De boekhandelaar van Kaboel
ISBN: 9789044513080
Uitgever: de Geus
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'De boekhandelaar van Kaboel' is geschreven door Åsne Seierstad en is een non-fictie boek dat gebaseerd is op waargebeurde gebeurtenissen. Het boek vertelt het verhaal van een Afghaanse boekhandelaar genaamd Sultan Khan en zijn familie, die in de turbulente periode van de Taliban in Kaboel leven.

Het verhaal begint in 2002, nadat de Taliban is verdreven en Afghanistan probeert te herstellen van de oorlog. Åsne Seierstad, een Noorse journalist, krijgt de kans om bij de familie Khan te wonen en hun dagelijks leven te observeren. Ze wordt al snel geïntrigeerd door Sultan Khan, een man die zijn leven heeft gewijd aan het behouden van kennis en cultuur in een tijd van onderdrukking.

Seierstad beschrijft het leven in het huis van de familie Khan, waar boeken een centrale rol spelen. Sultan Khan heeft een grote collectie boeken verzameld en zijn winkel is een toevluchtsoord geworden voor intellectuelen en boekenliefhebbers. Ondanks de dreiging van de Taliban blijft hij vasthouden aan zijn passie voor literatuur en probeert hij zijn kennis te delen met anderen.

Het boek werpt ook een licht op de impact van de Taliban op het dagelijks leven van de Afghanen. Seierstad beschrijft de onderdrukking, de angst en de beperkingen die de Taliban oplegt aan de bevolking. Ze laat zien hoe mensen hun vrijheid verliezen en gedwongen worden om te leven volgens de strikte regels van de Taliban.

Daarnaast belicht het boek ook de complexiteit van de Afghaanse samenleving en de verschillende perspectieven op religie, traditie en moderniteit. Seierstad beschrijft de spanningen binnen de familie Khan, waar sommige leden vasthouden aan conservatieve waarden, terwijl anderen verlangen naar verandering en vrijheid.

'De boekhandelaar van Kaboel' is een meeslepend en ontroerend verhaal dat de lezer meeneemt naar een wereld vol tegenstellingen. Het laat zien hoe mensen in moeilijke omstandigheden vasthouden aan hun waarden en hoop blijven koesteren, zelfs in de donkerste tijden.

Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en interviews met de familie Khan en andere betrokkenen. Seierstad slaagt erin om een intiem portret te schetsen van het leven in Kaboel tijdens de Taliban-heerschappij en laat de lezer nadenken over de kracht van literatuur en de impact van oorlog op een samenleving.

'De boekhandelaar van Kaboel' is een indrukwekkend boek dat zowel informatief als emotioneel is. Het biedt een diepgaand inzicht in de Afghaanse cultuur en de gevolgen van oorlog en onderdrukking. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de recente geschiedenis van Afghanistan en de kracht van literatuur.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Åsne Seierstad, A. Seierstad - De boekhandelaar van Kaboel