Carine Steverlynck - Als de ooievaar komt...

Schrijver:
Titel: Als de ooievaar komt...
ISBN: 9789020941104
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
* Voor de liefhebbers van Madame est servie en andere populaire geschiedenissen
*
Van de auteur van het veelbesproken boek 'Kleine martelaars'
*
Hét geschenkboek voor alle moeders en grootmoeders
*
Zestig vrouwen uit drie generaties getuigen over moeder worden in Vlaanderen.
Moeder worden. Geen eeuw heeft de omstandigheden waarin dit diende te gebeuren zo indringend gewijzigd als de twintigste. Wie kent niet de verhalen, de vooroordelen en de mythes uit de tijd toen onze grootmoeders en moeders hun kinderen kregen en opvoedden? In drie generaties tijd is de context waarin vrouwen konden minnen en moeder worden fundamenteel veranderd. De twintigste eeuw heeft de doorbraak betekend voor voorlichting en emancipatie. Het is de eeuw geweest waarin vrouwen een groter zelfbeschikkingsrecht veroverden over hun eigen lichaam, en anticonceptie een definitieve plaats kreeg in hun leefwereld. De middelen om kinderen te krijgen en ze ook te behouden zijn in de loop van die decennia enorm uitgebreid. Tegelijk is de stabiliteit van de relaties onder druk komen te staan. Tussen de welgeteld 234 echtscheidingen in het Vlaanderen van het jaar 1900 en de 25% echtscheidingen vandaag, ligt een wereld van verschil.
In Als de ooievaar komt... vertelt Carine Steverlynck het fascinerende verhaal van het vrijen, trouwen en moeder worden van onze grootmoeders, onze moeders en van onszelf en onze partners. Zij bestudeert sinds jaren bronnen en studies over dit onderwerp. In het verhaal dat ze vertelt, komen ook de moeders zelf aan het woord. De auteur interviewde zestig vrouwen, uit drie generaties telkens twintig. In dit rijkelijk geïllustreerde boek vertellen zij vrijuit over de omstandigheden waarin zij tot een relatie zijn gekomen en hun kinderen hebben gekregen. Het maakt van Als de ooievaar komt... een onmisbaar verhaal voor al wie wil weten waar hij of zij vandaan komt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Carine Steverlynck - Als de ooievaar komt...