Frits Blok - I TJING

Schrijver:
Titel: I TJING
ISBN: 9783829067560
Uitgever: Konemann
Bijzonderheden: Goed - Scheurtje stofkaft boven voor en beschadiging randje stofkaft onder achter.
Prijs: € 2,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Terugkeer tot een oud Chinees orakel

De I TJING, of het Boek der Veranderingen, is gebaseerd op de 64 hexagrammen die ongeveer 5000 jaar geleden werden ontworpen door China's legendarische eerste keizer Foe Si. Deze oude 'streepjescodes' van zes lijnen, die zo modern aandoen, zijn samengesteld uit verschillende combinaties van acht basistrigrammen die elk een element uit de natuur vertegenwoordigen. Rond 1100 na Chr. schreef de Chinese koning Wen een commentaar op de hexagrammen. De talloze interpretaties en vertalingen die sindsdien zijn verschenen, zijn allemaal op dit commentaar gebaseerd.
Anders dan alle I Tjing-geleerden voor hem, baseert Frits Blok zijn interpretatie op de vier natuurlijke elementen waaruit elk hexagram is samengesteld. Studerend op de I Tjing ontdekte de auteur dat in de vaak cryptische commentaren van koning Wen eenzelfde benadering wordt gehanteerd. Bloks methode om elk hexagram te deconstrueren heeft geleid tot een uniek boek, dat een mijlpaal is in de geschiedenis van de I Tjing.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.