Jessica de Jong - Vrouwen zijn gelijk aan mannen

Schrijver:
Titel: Vrouwen zijn gelijk aan mannen
ISBN: 9789054293095
Uitgever: Uitgeverij Conserve
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Bestuurders, politici, wetenschappers en journalisten breken zich al jaren het hoofd over de vraag waarom Nederlandse vrouwen zelden de top van het bedrijfsleven bereiken. Met legio maatregelen en nog meer goede voornemens pogen zij de opmars van vrouwen een impuls te geven. Tevergeefs.
In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen - behalve in de directiekamer schetst Jessica de Jong de oorzaken van het falende beleid van bedrijfsleven en overheid, recent voorbeeld: zie het geringe aantal vrouwen in het kabinet-Rutte. Te veel aandacht gaat uit naar vrouwelijke commissarissen, die vaak weinig te vertellen hebben. Het stimuleren van diversiteit in de top is vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft.
Het boek laat zien dat niet alleen ambitieuze vrouwen de oorzaak zijn van het vrouwentekort, maar ook dat veel bedrijven geen antwoord hebben op de vaak onbewuste discriminatie van vrouwen.
Is er nog een uitweg uigt deze impasse? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

Jessica de Jong (Amsterdam, 1971) schrijft als journalist over uiteenlopende onderwerpen op het terrein van emancipatie.
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.