Barbara Schouten - Een marokkaan in noord

Schrijver:
Titel: Een marokkaan in noord
ISBN: 9789079812110
Uitgever: Voc Uitgevers
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 10,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Openhartige gesprekken met jonge Marokkanen
Er wordt in Nederland veel gepraat over Marokkaanse jongeren. Vaak in een context van onveiligheid en criminaliteit. Maar waarom horen we zo weinig van hen zelf? Sociaal psycholoog Barbara Schouten zocht Marokkaanse jongeren op in Amsterdam-Noord en praatte met hen over hoop, geloof en seksualiteit.

'Seksprofessor'
Toen het eerste wantrouwen was verdwenen, vertelden steeds meer jongeren haar hun verhaal. Na enige tijd spraken sommigen haar zelfs aan met 'seksprofessor' - een eretitel! In het boek 'Een Marokkaan in Noord, moslimjongeren over geloof, hoop en seks' geeft Barbara Schouten Marokkaanse jongeren een stem. Het boek bevat een rijke verzameling verhalen. Onthutsende, rauwe verhalen. Een Marokkaans meisje is op jonge leeftijd meermalen verkracht en krijgt van haar vriendinnen te horen dat iedereen die verkracht is een hoer is. Twee Marokkaanse meiden vinden het niet eerlijk dat zij wel maagd moeten blijven en dat jongens er maar op los kunnen neuken.

Ontroerend en vermakelijk
Het boek bevat ook ontroerende en vermakelijke verhalen. Een Marokkaanse jongen doet werkelijk alles om zijn alleenstaande moeder te ondersteunen. Een andere jongen is het gekutmarokkaan zo zat dat hij zich voortaan Bram noemt - naar Bram Moskowicz, want dat is volgens hem 'de enige weg naar boven'.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Barbara Schouten - Een marokkaan in noord