BOUWMAN, Mr. A. / HOMMES, Dr. N.J. / LUGTIGHEID, Ds. G. (e.a.)

Schrijver:
Titel: Man En Vader. Een boek over de man, zijn leven en zijn speciale mogelijkheden
Taal: Nederlands
Uitgever: Zwolle: La Riviere & Voorhoeve, 1953, 1e dr.
Bijzonderheden: 170p., gebonden grof linnen. Met initialen, prettige letter en lay-out. Enige verkleuring randen omslag en rug.waartegenover de vrouw dan haar: 'het is maar een man' Structurele integriteit goed. Karaktervol exemplaar.
Prijs: € 17,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Met een kort hoofdstuk, eigenlijk maar een woord vooraf mogen wij dit nieuwe boek bij het publiek inleiden. Dat is wel nodig. Dit boek toch is geboren als pendant van het boek van Jo Kalmijn-Spierenburg e.a.: 'Vrouw en Moeder'. Als zodanig kan het gedoemd zijn tot een tragisch bestaan: om nl., in de schaduw van de voorganger, steeds vergeleken te worden en daarbij op een tweede plaats te komen en om min of meer de treurige naam te vervoeren, van wat de volksmond noemt: Na-aperij. Het spreekt toch niet vanzelf, dat een boek over Vrouw en Moeder een tegenhanger moet hebben. Luister maar eens naar wat Gerard van Eckeren schrijft in een artikel: 'Mannen als echtgenoot': 'Moge Simone de Beauvoir beweren, dat - en dit in tegenstelling met hetgeen ten opzichte van 'De vrouw' geschiedt - niemand het in zijn hoofd zal halen een boek te schrijven over 'De Man', zijn bijzondere geschapenheid en plaats in de gemeenschap van menselijke wezens (immers zo vanzelfsprekend en afgebakend schijnt de existentie van de mannelijke sexe) - juist deze sexe is het welke op zeer speciale wijze 's Mans heerserrol in de wereld beknot, hem aan zichzelf en anderen (bijvoorbeeld aan de vrouw met wie hij in de echt verbonden is) in zijn kwetsbaarheid bloot geeft. Het zou aardig zijn als wij, mannen, eens plotseling en bloc oprecht werden en openlijk erkenden toch eigenlijk geen oplossing te weten voor het probleem onzer sexe. Een bezwaar is, dat na zulk een erkenning de man dadelijk 'De Man' zou zijn geworden, die dan ook aanstonds de boeken zou gaan schrijven welke, naar Simone de Beauvoir opmerkte, thanks niet bestaan: die nl. welke zich als pendant zouden voordoen van de duizenderlei verhandelingen en pamfletten over 'Het probleem van de vrouw'. Zolang de kans op een elkaar verstaan van de sexen gering blijft, zal men de zaak blijven afdoen met slagwoorden; de man met een denigrerend, spottend of plagend: 'vrouwenlogica', waartegenover de vrouw dan haar: 'het is maar een man' stelt. Maar welke man, die vroeg of laat van een vrouw deze woorden te incasseren krijgt, durft of wil beseffen, dat het timbre van vergoelijkend medelijden hier vaak de camouflage betekent van een verbitterde, zij 't machteloze aanval op de natuur van het andere geslacht?"
Verder lezen

Het Oosten uit Almelo

particulier

Logo Het Oosten

Welkom bij Boekhandel Het Oosten.
Kijk gerust rond, vragen zijn altijd welkom.
Bij een bestelling sturen we de factuur per e-mail, het kan zijn dat dit bericht in uw spam-folder (ongewenste e-mail tabblad) terecht komt.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Oosten

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Oosten
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Oosten een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Oosten vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Oosten kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.