Van Campen - Probo Koala

Schrijver:
Titel: Probo Koala
ISBN: 9789086601066
Uitgever: Ellessy, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Waarom stierf er een aantal Ivorianen en werden tienduizenden ziek toen vervuilde olierestanten uit de Probo Koala werden gedumpt in de straten van Abidjan?
Chris Monas werkt voor een Nederlandse oliehandelaar en weet precies hoe en waarom. Maar juist omdat hij teveel weet en ook weet wie er verantwoordelijk voor zijn, is zijn leven in gevaar en kan hij alleen maar proberen zijn belagers te slim af te zijn. Hij verzint een list¿.

De schrijver werkt al 30 jaar in de olie-industrie en was in 2008 verbonden aan Amsterdam Port Services, de firma waar de slops uit de Probo Koala eerst zou worden afgegeven en nu opereert onder de naam Maritime Afval Inzameling Nederland (MAIN bv). Van Campen is zelf op de meeste plaatsen geweest die in het verhaal worden beschreven. Het boek is een plausibel spannend verhaal over oorzaak en gevolg. Het gaat over identiteit en over gewone hardwerkende mensen die niet meer weten wat een juiste ethische keuze eigenlijk is, omdat ze hun geweten en gezond verstand negeren.
Van Campen heeft in ongeveer 100 landen en 200 internationale oliehavens gewerkt. Hij woonde in Algerije, Australië, Amerika, Aruba en Indonesië. Sinds kort woont hij weer in Dordrecht. Hij is de voorzitter van de Energy Institute Nederland.

Marietta Harjono van Greenpeace Nederland over dit boek:
¿Dit boek biedt een ontluisterend kijkje in de keiharde wereld van de internationale oliehandel. Giftige cocktails, industriële procesvoering aan
boord van zeeschepen, omkoping en winst op het scherpst van de snede. Ten
koste van mens en milieu. Fictie waar de werkelijkheid van afdruipt. Dit is
duidelijk door een insider geschreven. En tragisch genoeg ook een rake
beschrijving van manieren om giftig afval te laten 'verdwijnen' en van
gebeurtenissen zoals die geleid kunnen hebben tot de milieuramp in Ivoorkust
in 2006. De schrijver heeft lef.'

De pers over het boek (in manuscriptvorm):
¿Het is een uitzonderlijk belangrijk verhaal dat verteld moet worden. Deze fictie-thriller komt de werkelijke nabij en het plot houdt de lezer vast tot het eind¿. (Synnøve Bakke, journaliste voor de Noorse televisie NRK, maakster van de documentaire ¿Dirty Cargo¿)
¿Ook minder ingewijde lezers zullen plezier beleven aan het spannende en ingenieuze plot. Goed gedaan!¿ (Jeroen Trommelen van de Volkskrant)

Het boek zal vanwege de actualiteit veel belangstelling krijgen. Het onderzoek in het strafproces over het vermeende gifschip is in volle gang. De inhoudelijke behandeling van de zaak moet in 2010 plaatsvinden bij de rechtbank in Amsterdam. Nu al veel media-publiciteit, bv. krant (interview in de Volkskrant en AD), TV (Zembla) en radio (Wereldomroep, Spijkers met koppen)
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Van Campen - Probo Koala