Blok - Terug naar Endegeest

Schrijver:
Titel: Terug naar Endegeest
ISBN: 9789061686460
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 18,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1997 herdacht het Psychiatrisch Ziekenhuis Endegeest dat het honderd jaar geleden was opgericht. In die honderd jaar is er veel veranderd, in de inrichting zelf, maar ook in de behandeling van geesteszieken en in de psychiatrie. Hoe in de loop van de tijd de opname-criteria en het dagelijks leven van de patiënten in de inrichting veranderden en wat nieuwe therapieën voor de patiënten konden betekenen, wordt in deze grondig gedocumenteerde geschiedenis geboekstaafd. Endegeest heeft met een aantal vernieuwingen vooropgelopen. Hier vond de psychoanalyse voor het eerst in Nederland ingang bij de interpretatie van geestesziekten, en al aan het einde van de jaren twintig stimuleerde de instelling de psychiatrische voorzorg op grote schaal. Meer recent liet het instituut zich niet onbetuigd waar het ging om vernieuwing en vermaatschappelijking van de zorg voor de psychiatrische patiënt.
Terug naar Endegeest vertelt het verhaal van de ontwikkeling van dit bekende instituut, en is rijk geïllustreerd met foto’s en opgeluisterd met verhalen van Jacob Maris, een ex-patiënt,
Henk Jelgersma, een geneesheer van het instituut, Maarten Biesheuvel en Jan Wolkers, die er in zijn jeugd naast heeft gewoond.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Blok - Terug naar Endegeest