John Asselbergs, Thomas Steenvoorden - 150 jaar badplaats Noord

Schrijver:
Titel: 150 jaar badplaats Noordwijk
ISBN: 9789082071849
Uitgever: Artnoordwijk
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 21,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In de geschiedenis spelen jaartallen een belangrijke rol. Vaak geven ze gebeurtenissen aan die het verdere verloop van de samenleving beïnvloeden. Voor Noordwijk zijn dat 17 en 21 augustus 1866. De installatie van C.L.C.W. Pické als burgemeester van Noordwijk en de komst van vier badkoetsjes uit Scheveningen op het strand. Welke rol deze gebeurtenissen speelden in de ontwikkeling van het vissersdorp tot internationale congresbadplaats valt te lezen en te zien in dit boek.
Noordwijk groeide uit tot een badplaats van allure aan de Nederlandse Noordzeekust. In de loop der jaren is dit kleine dorp geworden tot wat het nu is en dat is niet vanzelf gegaan. Visie gecombineerd met grootse ambities én de samenwerking tussen partijen zoals ondernemers, bewoners en de plaatselijke overheid hebben ervoor gezorgd dat vanaf beginl866 dit mooie dorp kon opbloeien tot een gewilde plek om te verblijven. Historische beelden en vooral de vele hedendaagse opnamen, gevangen door de lens van diverse fotografen, vormen een prachtig beeld- verslag van 150 badplaatsontwikkeling.
Met dit boek in de hand staat de tijd even stil. Nieuwe ontwikkelingen zullen ook deze uitgave maken tot een historisch en kleurrijk beeldverslag dat in de boekenkast van elke liefhebber van internationaal badtoerisme én Noordwijk niet mag ontbreken
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

John Asselbergs, Thomas Steenvoorden - 150 jaar badplaats Noordwijk