Willem Frederik Hermans, W.F. Hermans - Ik Heb Altijd Gelijk

Schrijver:
Titel: Ik Heb Altijd Gelijk
ISBN: 9789028200715
Uitgever: van Oorschot
Bijzonderheden: Conditie: Goed, specifieke informatie: Zeventiende druk, 1993
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Ik Heb Altijd Gelijk' is een roman geschreven door de Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans. Het verhaal draait om de hoofdpersoon, Lodewijk Stegman, een eigenzinnige en arrogante man die ervan overtuigd is dat hij altijd gelijk heeft.

Stegman is een wetenschapper die zichzelf als een intellectueel beschouwt. Hij is ervan overtuigd dat hij de waarheid in pacht heeft en dat zijn ideeën en overtuigingen superieur zijn aan die van anderen. Hij is onvermoeibaar in zijn pogingen om anderen te overtuigen van zijn gelijk en schuwt daarbij geen enkel middel. Hij is bereid om zijn vrienden, familie en zelfs zijn geliefde, Cecile, te manipuleren en te bedriegen om zijn gelijk te bewijzen.

Het verhaal begint wanneer Stegman en Cecile een reis maken naar een afgelegen eiland. Hier hoopt Stegman een experiment uit te voeren om zijn gelijk te bewijzen. Hij is ervan overtuigd dat hij kan bewijzen dat de aarde plat is, ondanks de overweldigende wetenschappelijke consensus dat de aarde rond is. Stegman is vastbesloten om zijn gelijk te bewijzen, zelfs als dit betekent dat hij zijn eigen leven en dat van Cecile in gevaar brengt.

Tijdens hun verblijf op het eiland ontstaan er conflicten tussen Stegman en de andere bewoners. Stegman is onvermurwbaar in zijn overtuigingen en weigert toe te geven aan de druk van de gemeenschap. Hij wordt steeds meer geïsoleerd en zijn gedrag wordt steeds extremer. Uiteindelijk leidt dit tot een dramatische climax waarin Stegman zijn eigen ondergang tegemoet gaat.

'Ik Heb Altijd Gelijk' is een roman die de lezer confronteert met thema's als waarheid, arrogantie en de grenzen van kennis. Het boek onderzoekt de psychologie van een man die vasthoudt aan zijn overtuigingen, zelfs als deze overduidelijk onjuist zijn. Het verhaal is doordrenkt van ironie en sarcasme, en Hermans gebruikt zijn scherpe pen om de absurditeit van Stegmans gedrag bloot te leggen.

Het boek is geschreven in de kenmerkende stijl van Hermans, met zijn scherpe observaties en cynische kijk op de wereld. Hermans staat bekend om zijn kritische houding ten opzichte van de samenleving en zijn vermogen om de menselijke zwakheden bloot te leggen. 'Ik Heb Altijd Gelijk' is geen uitzondering en biedt een scherpzinnige analyse van de menselijke natuur en de drang om altijd gelijk te willen hebben.

Al met al is 'Ik Heb Altijd Gelijk' een meeslepende roman die de lezer uitdaagt om na te denken over waarheid, arrogantie en de grenzen van kennis. Het is een boek dat de lezer aan het denken zet en dat nog lang nadat het is gelezen, blijft resoneren.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Frederik Hermans, W.F. Hermans - Ik Heb Altijd Gelijk