Ruud Stokvis - Lege kerken en volle stadions

Schrijver:
Titel: Lege kerken en volle stadions
ISBN: 9789089645753
Uitgever: Amsterdam University Press
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 13,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In het verleden stond religie aan het fundament van een stabiele samenleving. Maar wat nu het aantal gelovigen steeds verder afneemt in West-Europa? Waar kunnen wij nu onze sociale cohesie vandaan halen? In dit boek stelt Ruud Stokvis dat andere instituties de sociale functie van religie in de samenleving hebben overgenomen. In het bijzonder speelt sport hierin een belangrijke rol. Sport draagt bij aan morele vorming, sociale binding én zingeving. Niet alleen sportende jeugd, maar ook sportfans worden beïnvloed door de sociale werking die van de sportwereld uitgaat, wat de toenemende maatschappelijke relevantie van de sport verklaart. In het eerste deel van Lege kerken en volle stadions laat Stokvis zien dat religie en sport zeer verschillende instituties zijn, maar dat zij ook veel met elkaar gemeen hebben en zelfs met elkaar vervlochten kunnen zijn. Vervolgens past hij zijn theorie toe op Nederland situatie, waar de betekenis van religie al een tijd aan het afnemen is, terwijl de rol van sport juist toeneemt. In het derde en laatste deel laat de auteur zien hoe sport op het gebied van morele vorming, sociale binding en zingeving de functies van religie overneemt.

In het verleden stond religie aan het fundament van een stabiele samenleving. Maar wat nu het aantal gelovigen steeds verder afneemt in West-Europa? Waar kunnen wij nu onze sociale cohesie vandaan halen? In dit boek stelt Ruud Stokvis dat andere instituties de sociale functie van religie in de samenleving hebben overgenomen. In het bijzonder speelt sport hierin een belangrijke rol. Sport draagt bij aan morele vorming, sociale binding én zingeving. Niet alleen sportende jeugd, maar ook sportfans worden beïnvloed door de sociale werking die van de sportwereld uitgaat, wat de toenemende maatschappelijke relevantie van de sport verklaart. In het eerste deel van Lege kerken en volle stadions laat Stokvis zien dat religie en sport zeer verschillende instituties zijn, maar dat zij ook veel met elkaar gemeen hebben en zelfs met elkaar vervlochten kunnen zijn. Vervolgens past hij zijn theorie toe op Nederland situatie, waar de betekenis van religie al een tijd aan het afnemen is, terwijl de rol van sport juist toeneemt. In het derde en laatste deel laat de auteur zien hoe sport op het gebied van morele vorming, sociale binding en zingeving de functies van religie overneemt. Ruud Stokvis werkte van 1970 tot 2008 als sociologie docent en onderzoeker bij de afdeling Sociologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde vooral over ondernemingen en over sport.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ruud Stokvis - Lege kerken en volle stadions