Jane Roberts - Individu en wereldgebeuren

Schrijver:
Titel: Individu en wereldgebeuren
ISBN: 9789020249491
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 2dehands - Goede Staat - Scheurtjes in omslag - bevat een klein aantal arceringen met potlood en markeerstift / Hardcover / 1ste druk / 1983 / 396 pagina's / Nederlands / 9789020249491
Prijs: € 34,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de vorige door hem gedicteerde boeken (Seth spreekt, Het wezen van de persoonlijke werkelijkheid en Je lichaam, je leven en het wezen van creativiteit) benadrukt Seth dat we onze eigen werkelijkheid scheppen. Als onze individuele werkelijkheden nu samengaan, hoe kunnen er dan zulke ingrijpende en massale gebeurtenissen uit voortkomen als oorlog, aardbevingen of nieuwe tijdperken in kunst en wetenschap? Seth wijst ons dan op de invloed die onze gedachten en overlui-gingen hebben op bijvoorbeeld wetenschap en religie, zonder dat we ons deze bewust zijn. Daarbij gaat hij in op de psychologische achtergronden van leiders als Hitler en Nixon. op epidemieën en natuurrampen. Ook verklaart hij religieuze en wetenschappelijke cultussen en massagebeurtenissen, zoals de bijna-ramp met de kerncentrale in Harrisburg en de zelfmoord in Jonestown — waarbij individuen verkiezen samen te sterven, zodat hun dood in feite een massale verklaring is.

Seth probeert duidelijk te maken hoe we onze wereld kunnen verbeteren. Daarbij gaat hij uit van de “bron van jouw wereld” — een niveau van een hogere werkelijkheid waarin alle positieve voornemens verwezenlijkt zijn — en hoe die zich laat vertalen en realiseren in het leven van alledag. Iedereen kan een “praktisch idealist” zijn en een bijdrage leveren aan die realisatie, zoals Seth tenslotte laat zien: “Het wezen van het leven is er een van blijheid, van overgave en daarin is elke actie doeltreffend en elke daadkracht een vanzelfsprekend recht.”
Verder lezen

VeelBoeken uit Alkmaar

zakelijk

Logo VeelBoeken

De verzendkosten bedragen: Binnen Nederland - Brievenbuspost €4,40 - Pakketpost €5,75 // Naar België - Pakketpost €7,50 // Uw bestelling wordt verzonden in een hoge kwaliteit bubbeltjesenvelop of in een hoge kwaliteit kartonnen doos om een goede verzending te realiseren // Het ophalen van boeken is mogelijk op afspraak na 19:00. Deze aanvraag kunt u via de mail indienen. // Voor verdere vragen of wanneer u uw boeken aan ons wilt verkopen kunt u contact opnemen via de mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jane Roberts - Individu en wereldgebeuren