Sjouke Bakker - Ibia van Eket

Schrijver:
Titel: Ibia van Eket
ISBN: 9789089544421
Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 16,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Dit boek bevat de persoonlijke memoires van tropenarts Sjouke Bakker. Hij schrijft over zijn jeugd- en studiejaren waarbij de Tweede Wereldoorlog en zijn studietijd een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn verdere ontwikkeling. In 1964 was hij waarnemend arts op St. Eustatius. Het was de eerste keer in de tropen, in een andere cultuur. Het beviel hem daar erg goed en hij is er uiteindelijk voorgoed naar teruggekeerd.
Het grootste deel van dit boek gaat over zijn belevenissen in Afrika. Met name de drie jaar in het zwaar door oorlog en honger geteisterde Biafra (1967-1970) maken een diepe indruk. In 1970 deed hij mee aan twee missies voor het Internationale Rode Kruis in de Amazonas, Brazilië en Jordanië/Libanon. Van 1971 tot 1982 had Bakker de leiding van een missiehospitaal in Eket, Nigeria. Voor Bakker waren dat zijn beste jaren, waarin hij het heel erg naar zijn zin heeft gehad. Vanaf 1983 woonde hij weer op St. Eustatius en in dit boek vertelt hij over zijn ervaringen als arts op dit rustige eiland.
Ibia van Eket is plezierig geschreven, in een onderhoudende stijl. De verhalen zijn uitermate interessant onm te lezen en brengen een tijdperk en een oorlog waar velen niets (meer) van af weten van binnen uit in beeld.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Sjouke Bakker - Ibia van Eket