Kees Amsterdam - Durf Te Springen

Schrijver:
Titel: Durf Te Springen
ISBN: 9789045303857
Uitgever: Bzztoh
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Durf te springen! is het openhartige en meeslepende relaas van de Nederlandse marinier Kees Amsterdam. Na het behalen van het middelbareschooldiploma meldt hij zich aan bij het Korps Mariniers. In de daaropvolgende vijf jaren ondergaat hij de meest uiteenlopende uitdagingen.

Kees beschrijft in Durf te springen! verschillende aspecten van het mariniersbestaan. Hij geeft inzicht in de rauwe realiteit van een uitzending naar een oorlogsgebied, het voormalige Joegoslavië, en verhaalt over de extreme omstandigheden waarin militaire trainingen worden uitgevoerd. Zo vertelt hij over de fysieke uitputtingsslag die een overlevingstraining in Noorwegen met zich meebrengt en laat hij de lezer van dichtbij getuige zijn wanneer een jungletraining in Midden-Amerika uitmondt in een vlucht voor de verwoestende orkaan Mitch. Ook beschrijft hij de criminele waanzin die hij als lid van de bewakingseenheden meemaakte in de Curaçaose Koraal Specht-gevangenis.

Zijn zwaarste beproeving dient zich echter pas aan nadat hij het militaire bestaan vaarwel heeft gezegd. Twee maanden voordat hij wil beginnen aan een studie in Amsterdam wordt een parachutesprong hem bijna fataal. Nu heeft hij het ijzeren doorzettingsvermogen dat er bij mariniers wordt ingehamerd hard nodig. In weerwil van zijn lichamelijke handicap besluit hij deze loodzware uitdaging aan te gaan.

In december 2003 bezocht Kees de Nederlandse mariniers in Zuid-Irak. Dat resulteerde in een exclusief sfeerverslag, dat in dit boek is opgenomen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kees Amsterdam - Durf Te Springen