Tom Wolfe - Het vreugdevuur der ijdelheden

Schrijver:
Titel: Het vreugdevuur der ijdelheden
ISBN: 9789035113602
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 6,60
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het vreugdevuur der ijdelheden' is een roman geschreven door Tom Wolfe. Het verhaal speelt zich af in het New York van de jaren 80 en volgt het leven van verschillende personages die allemaal op de een of andere manier betrokken zijn bij de financiële wereld.

Het centrale personage van het verhaal is Sherman McCoy, een succesvolle obligatiehandelaar op Wall Street. Hij leidt een luxueus leven in Manhattan, samen met zijn mooie vrouw en dochter. Op een avond raakt Sherman betrokken bij een ongeluk in de Bronx, waarbij hij een jonge zwarte man aanrijdt. In paniek vlucht hij weg, wat leidt tot een reeks gebeurtenissen die zijn leven volledig op zijn kop zetten.

Het incident in de Bronx wordt al snel een media-sensatie en Sherman wordt het middelpunt van een raciaal beladen rechtszaak. De zaak trekt de aandacht van verschillende personages, waaronder de ambitieuze aanklager Larry Kramer, de sluwe journalist Peter Fallow en de opportunistische predikant dominee Bacon. Ieder van hen heeft zijn eigen agenda en probeert het incident te gebruiken voor persoonlijk gewin.

Terwijl het proces vordert, wordt de corruptie en hebzucht van de financiële wereld blootgelegd. Wolfe schetst een scherp beeld van de excessen en de oppervlakkigheid van de jaren 80, waarin geld en status de belangrijkste drijfveren lijken te zijn. Het boek onderzoekt thema's als ras, klasse en de verwoestende gevolgen van hebzucht.

Wolfe's schrijfstijl is kenmerkend voor zijn werk. Hij maakt gebruik van uitgebreide beschrijvingen, levendige dialogen en een satirische toon om de absurditeit van de situaties en de personages te benadrukken. Zijn personages zijn complex en vaak karikaturaal, maar ze weerspiegelen ook de donkere kanten van de samenleving.

'Het vreugdevuur der ijdelheden' is een meeslepende roman die de lezer meeneemt in de wereld van Wall Street en de media. Het boek biedt een scherpzinnige kritiek op de hebzucht en oppervlakkigheid van de jaren 80, maar het gaat ook dieper in op de raciale spanningen en sociale ongelijkheid die destijds in Amerika speelden.

Met zijn scherpe observaties en meeslepende verhaallijn is 'Het vreugdevuur der ijdelheden' een boek dat de lezer aan het denken zet en tegelijkertijd vermaakt. Het is een klassieker in de Amerikaanse literatuur en een must-read voor liefhebbers van maatschappijkritische romans.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Tom Wolfe - Het vreugdevuur der ijdelheden