Susan Dworkin, Edith Hahn Beer - De Joodse Bruid

Schrijver:
Titel: De Joodse Bruid
ISBN: 9789044300925
Uitgever: The House of Books
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De joodse bruid is het indrukwekkende overlevingsverhaal van Edith Halm Beer. Deze joodse vrouw redde tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven door in het hart van Duitsland met een nazi-officier te trouwen. Edith Halm studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis. Maar in Wenen is de situatie voor de joden dramatisch verslechterd: haar eigen moeder is zojuist op transport gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa. Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft ontheemd door de straten van Wenen. Met valse identiteitspapieren weet Edith uiteindelijk naar München te ontkomen. Daar ontmoet ze Werner Vetter, een nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim - haar joodse identiteit - te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.
‘Dit meeslepende boek laat zien hoe ver overlevingsdrang gaat.’- Kirkus Reviews
‘Hahns verhaal is van groot belang [...] een inspirerend voorbeeld van doorzettingsvermogen in tijden van de ergste tegenspoed.’ - Publisbers Weekly
‘Haar stem laat je niet los.’ - The Bookseller
Edith Halm Beer werd in 1914 in Wenen geboren en woont nu in Israël. Ze heeft haar echte en valse identiteitspapieren weten te bewaren, samen met haar oorlogsbrieven en vele foto's. Deze documenten zijn ondergebracht in het Holocaust Museum in Washington, DC, en zijn opgenomen in dit boek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Susan Dworkin, Edith Hahn Beer - De Joodse Bruid